Aktuelno

Slučaj gađanja jajima murala Ratku Mladiću: Aida Ćorović pred sudom odbacila optužbe

Komentari

Autor: Fonet

22/03/2022

-

13:22

Slučaj gađanja jajima murala Ratku Mladiću: Aida Ćorović pred sudom odbacila optužbe
Euronews/Pavle Kosić - Copyright Euronews/Pavle Kosić

veličina teksta

Aa Aa

Aktivistkinja Aida Ćorović odbacila je u Prekršajnom sudu navode iz prekršajne prijave kojom je okrivljena za kršenje javnog reda i mira pošto je 9. novembra 2021. godine u Njegoševoj 38 jajima gađala mural posvećen osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

U prijavi je navedeno da je Ćorović zatečana kako "baca jaja u pravcu stambane zgrade" i da je to "izazvalo negodovanje građana".

Ćorović je rekla da je 9. novembar Međunarodni dan borbe protiv fašizma i da je sa grupom aktivista bila ispred murala iako je skup bio zabranjen, a mural je čuvala grupa civila i mladića koji su krili lice kačketima i kapuljačama.

"Kad smo Jelena Jaćimović i ja bacile jaja na mural na nas se okomila grupa civila, dvojica od njih sa kapuljačama jedva da su bili punoletni. Bili su vrlo grubi. Niko od njih se nije legitimisao. To nije učinio ni policajac u civilu koji nam je tažio lične karte pre nego što su nas priveli u Policijsku stanicu Vračar", rekla je Aida Ćorović.

Ona je naglasila da je tokom saslušanja u policiji kroz hodnik prošao jedan čovek u civilu, okrenuo se prema njoj i doviknuo: "Ratko Mladić ratni heroj".

Advokat Aleksandar Olenik, pravni zastupnik Aide Ćorović, rekao je da će sudu dostaviti snimke hapšenja kao ilustraciju grubosti kojima je bila izložena, sudsku dokumentaciju o povredama i spisak svedoka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija