Aktuelno

Šarićeva odbrana traži izuzeće sudija zbog pristrasnosti, predsednik suda sutra odlučuje o zahtevu

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2022

-

10:11

Šarićeva odbrana traži izuzeće sudija zbog pristrasnosti, predsednik suda sutra odlučuje o zahtevu
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Optuženi Darko Šarić zatražio je danas da se iz petočlanog veća Apelacionog suda u Beogradu koje će odlučivati o presudi kojom je osuđen za pranje para, izuzme predsednik veća sudija Milimir Lukić zbog sumnje u njegovu pristrasnost.


Njegovi branioci tražili su izeće i Lukića i još troje sudija iz istog ražloga, jer su svi oni učestvovali u donošenju pravosnažne presude protiv Šarića u procesu koji se vodi za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike.

Ta presuda je ukinuta odlukom Vrhovnog kasacionog suda i vraćena je Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje, koje je u toku pred novim sudskim većem.

Žalbena sednica je odložena za sutra do odluke predsednika suda o zahtevima za izuzeće.

Izuzeće sudije Lukića je traženo i jer je u dva navrata davao intervuje NIN-u u vezi sa procesom protiv Šarića.

Šarić je danas u sud došao iz kućnog pritvora, a veliki broj medijskih ekipa ponovo ga je čekao u Nemanjinoj ulici kao i pre dve sedmice kada je dolaziio u zgradu Specijalnog suda gde mu je u toku pretres pred Apelacionim sudom u drugostepenom postupku zbog optužbi za krijumčarenje kokaina.

Sednica po žalbama na presudu za pranje para je zakazana za 10 radnih dana, i planirano je da traje do 8. aprila.

Na ovoj sednici biće razmatrane žalbe na presudu Specijalnog suda od 31. jula 2020. godine, nakon koje će sud odlučiti da li će presudu potvrditi u celosti, preinačiti, ukinuti i naložiti ponavljanje suđenja ili sam otvoriti pretres i izvesti ključne dokaze, a potom pravosnažno presuditi.

Šariću je inače početkom marta počeo pretres pred Apelacionim sudom u drugostepenom postupku nakon žalbi na presudu kojom je osuđen na 15 godina zatvora zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija