Aktuelno

Više javno tužilaštvo imenovalo "kontakt tačku" za napade na sudije i tužioce - šta to znači

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/03/2022

-

11:39

Više javno tužilaštvo imenovalo "kontakt tačku" za napade na sudije i tužioce - šta to znači
Više javno tužilaštvo imenovalo "kontakt tačku" za napade na sudije i tužioce - šta to znači - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović imenovao je jednog od svojih zamenika kao "kontakt tačku" za brzu i efikasnu razmenu podataka sa policijom ukoliko dođe do napada na sudije i tužioce, navodi se iz ovog tužilaštva.

"Na taj način će se pružiti hitna zaštita nosilaca pravosudnih funkcija u situacijama u kojima je ugrožena njihova lična bezbednost. Povećanje stepena zaštite, doprineće jačanju integriteta sudija i tužilaca i većoj efikasnosti u radu na procesuiranju najtežih krivičnih dela", kažu iz VJT-a. 

Objašnjavaju da će zamenik javnog tužioca "kontakt tačka" biti dostupan policiji 24 časa svakog dana u mesecu i ističu da su u Višem javnom tužilaštvu prethodno već određene "kontakt tačke" za brzu i efikasnu razmenu podataka sa policijom povodom napada na pripadnike policije i advokate.

"Uvereni smo da će se usvajanjem ovakvih rešenja pružiti adekvatna zaštita svim učesnicima u sudskim postupcima i istovremeno jačati nezavisnost pravosuđa i vladavina prava", navode iz ovog tužilaštva.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija