Aktuelno

Podignuta nova optužnica protiv grupe Veljka Belivuka, terete se za još dva ubistva

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2022

-

15:51

Podignuta nova optužnica protiv grupe Veljka Belivuka, terete se za još dva ubistva
E-Stock/Miloš Rafailović - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu, drugu po redu, protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Ovom optužnicom obuhvaćen je i S.R, pripadnik grupe koji je uhapšen u oktobru, dok su svi ostali optuženi u pritvoru od 4. februara 2021. godine i prvom optužnicom, po kojoj treba da im počne suđenje krajem aprila, terete se za pet teških ubistava, trgovinu drogom, otmice, silovanje i oružje.

Takođe je obuhvaćen i D.M. koji je uhapšen kada i S.R., ali zbog sumnje za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već je obuhvaćeno pomenutom, potvrđenom optužnicom protiv Belivukove grupe.

Tužilaštvo je optužnicu podnelo sud na potvrđivanje, kao i predlog da se produži pritvor za S.R. i D.M.

E-Stock

 

S.R. se sumnjiči da je sa Belivukom i Miljkovićem 10. avgusta 2020. godine ispred američke ambasade oteo, a kasnije i ubio Nikolu Mitića u kući u Ritopeku.

Belivuku, Miljkoviću i još 28-orici pripadnika njihove grupe pripremnim ročištem 26. aprila treba da počne suđenje po potvrđenoj optužnici.

Njom su optuženi za ubistvo Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukičevića, Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje i Zdravka Raođevića.

Protiv Belivuka, Miljkovića i pojedinih pripadnika ove grupe od januara se vodi istraga i za ubistvo Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, kao i još jedna istraga za pranje novca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija