Aktuelno

Nove lažne dojave o bombama: Bio je evakuisan i aerodrom u NIšu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/05/2022

-

10:12

Nove lažne dojave o bombama: Bio je evakuisan i aerodrom u NIšu
Nove lažne dojave o bombama: Bio je evakuisan i aerodrom u NIšu - Copyright Euronews/Dragan Živanović

veličina teksta

Aa Aa

Aerodrom u Nišu primio je u jutarnjim časovima dojavu u bombi, a kako Euronews Srbija saznaje nakon dobijenog obaveštenja o mogućoj bezbednosnoj pretnji, postupljeno je u skladu sa procedurama, nakon čega se funkcionisanje na aerodromu vratilo u redovno stanje.

Kako javlja reporterka Euronews Srbija, dojava o eksplozivnoj napravi stigla je jutros oko 8 časova, a iz policije je potvrđeno da je u pitanju bila lažna dojava.

Podsetimo, i veliki broj osnovnih škola u Beogradu - njih 97, kao i pojedine srednje škole, dobile su jutros dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako se navodi, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola je utrđeno da su dojave bile lažne.

Prethodno su učitelji obavestili roditelje da su stigle dojave u mnogim školama u Beogradu, u naseljima: Stepa Stepanović, Kanarevo Brdo, Banjica, Kaluđerica, Zemun, Novi Beograd, Batajnica, Čukarica, Vračar... Euronews Srbija nezvanično saznaje da je dojava o bombi stigla i u privatnu školu koja se nalazi u zgradi Beograđanka.

U nedelju su inače zbog dojava o bombama evakuisani Železnička stanica Novi Beograd i Zoološki vrt.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija