Aktuelno

Novi detalji o dečaku koji je pronađen u fontani na Novom Beogradu, oglasio se Centar za socijalni rad

Komentari

Autor: S. T.

13/06/2022

-

12:33

Novi detalji o dečaku koji je pronađen u fontani na Novom Beogradu, oglasio se Centar za socijalni rad
Hitna pomoć - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Dečak, koji je sinoć pronađen u fontani u Ulici Pariske komune na Novom Beogradu, nakon lekarskog pregleda zbrinut je u ustanovu socijalne zaštite, rečeno je za Euronews Srbija u Gradskom centru za socijalni rad.

Utvrđeno je da dete nema tragove fizičkog zlostavljanja. Dečak se u prethodnom periodu nalazilo na smeštaju u ustanovi socijalne zaštite.

"Povodom slučaja koji se desio u toku jučerašnjeg dana u večernjim satima kada je maloletno dete pronađeno na Novom Beogradu, obavešatavamo vas da je dete nakon lekarskog pregleda zbrinuto u ustanovu socijalne zaštite. Lekarskim pregledom je utvrđeno da nema tragova fizičkog zlostavljanja i spoljašnjih znakova povreda. Imenovano dete se, u prethodnom periodu, nalazilo na smeštaju u ustanovi socijalne zaštite koja organizuje i prati svakodnevni život dece koja se nalaze na smeštaju", navodi se u pisanom odgovoru Centra za socijalni rad redakciji Euronews srbija.

Dodaju da će "organ starateljstva u saradnji sa drugim institucijama i ustanovama iz sistema, nastaviti da preduzima mere i aktivnosti u daljoj zaštiti i zbrinjavanju deteta u skladu sa procenom, potrebama i aktuelnom situacijom".

"To znači da se procenjuju okolnosti zbog kojih se dete našlo u ovoj situaciji, procenjuje se da li postoji potreba i za nekim drugim oblikom zaštite i zbrinjavanja. U skladu sa tim procenama primenjivaće se dalje mere i pokretati postupci u cilju zaštite najboljeg intetresa deteta", navodi se.

Dodaju da detalje i dalji plan starateljske zaštite maloletnog deteta GCSR kao organ staratljstva ne može iznosti u javnost, jer ih na čuvanje i poverljivost podataka i isključivanje javnosti iz rada na konkretnom slučaju "obavezuje zakon, ali i profesionalna etika".

Hitna pomoć: Poziv da je dete gurnuto u fontanu

Iznemogao dečak (7) pronađen je sinoć na Novom Beogradu, potvrđeno je za Euronews Srbija u policiji.

Na teren je izašla policija, kao i ekipa Hitne pomoći, a u celu priču je uključen i Centar za socijalni rad.

"Sinoć u 23.17 sati dobili smo poziv da je u Pariske komune na Novom Beogradu dete gurnuto u fontanu. Dete (7) je bez povreda preveženo u Tiršovu. Doktorka koja je bila na terenu dala mu je nešto da pojede", kažu za Euronews Srbija u Hitnoj pomoći.

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj za Euronews Srbija su rekli da dečak trenutno nije kod njih.

Mediji prenose da je dete pronađeno nago u fontani i da ga je primetila prodavačica iz obližnjeg marketa. Navodno je dete obezbeđenju marketa reklo da je iz Obrenovca, a nakon što su ga pronašli, alarmirali su policiju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija