Aktuelno

Uhapšen Milorad Đoković iz Viromirice, Kancelarija za KiM: Prijavićemo Briselu kršenje prava Srba

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2022

-

19:17

Uhapšen Milorad Đoković iz Viromirice, Kancelarija za KiM: Prijavićemo Briselu kršenje prava Srba
Uhapšen Milorad Đoković iz Viromirice, Kancelarija za KiM: Prijavićemo Briselu kršenje prava Srba - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje kampanju zastrašivanja našeg naroda na KiM, koja je nastavljena današnjim hapšenjem Milorada Ðokovića, iz Vitomirice, povratnika, koji radi u Goraždevcu na poslovima matičara.

Ðoković je lišen slobode danas oko podne u Peći pod sumnjom da je izvršio ratni zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je obezbedila privedenom Ðokoviću advokata i svu potrebnu besplatnu pravnu podršku.

Kancelarija u saopštenju navodi da će takođe "izraziti najoštriji protest međunarodnim misijama i organizacijama u pokrajini, uz upozorenje da su optužnice za navodne ratne zločine godinama instrument kojim se vrši opstrukcija povratka raseljenih Srba, a uzurpatorima srpske imovine pruža otvorena institucionalna podrška".

"O ovom slučaju, budući da je reč o razrađenom modelu za ugružavanje ličnih i kolektivnih prava Srba na KiM, u Briselu će biti informisani i najviši predstavnici EU, čija je misija odgovorna za uspostavljanje vladavine prava u pokrajini", navela je Kancelarija za KiM.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija