Aktuelno

Potvrđena optužnica protiv petoro osumnjičenih za ubistvo Amerikanca na Zvezdari

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2022

-

16:21

Potvrđena optužnica protiv petoro osumnjičenih za ubistvo Amerikanca na Zvezdari
Potvrđena optužnica protiv petoro osumnjičenih za ubistvo Amerikanca na Zvezdari - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv pet osumnjičenih da su u noći između 3. i 4. maja 2021. godine na smrt pretukli američkog državljanina Gima Gavina Kempa (54) u kući na Zvezdari, potvrđena je rešenjem Višeg suda u Beogradu, saznaje Tanjug.

Optuženi su Marko Ð. (48), Vladimir Ð. (58), Jelena M. (39), Ljubomir K. (28) i Božidar R. (36).

Na ovo rešenje optuženi i njihovi branioci imaju pravo da izjave žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Optuženima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora ili dožvotni zatvor.

Kako je ranije saopštilo Više javno tužilaštvo, sumnja se da su optuženi u uračunljivom stanju, a Jelena M. u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled akutne napitosti, zajedno, sa umišljajem Kempa lišili života.

Oni su 3. maja od 14 časova popodne u Skadarliji kod "Sebilj česme" pili votku, a oko 21 čas prišao im je Kemp, pa su ga pozvali da im se pridruži, te su nastavili zajedno da piju, pošto je Kemp dao novac za piće.

Nakon toga svi zajedno su otišli u kuću Vladimira Ð. na Zvezdari gde su optuženi tražili od oštećenog da im da novac, a pošto je rekao da nema kod sebe i da može sutra da im preko Western union-a prebaci 300 dolara, Božidar R, Ljubomir K. i Marko Ð. su počeli da ga biju.

Tukli su ga rukama i nogama, a Božidar R. i Marko Ð. i gvozdenom vagom za telesno merenje po glavi, od čega se vaga raspala.

Nakon toga Vladimir Ð. mu je zadavao udarce ušicama sekire po glavi i telu, a potom i Marko Ð, nakon čega su tokom noći telo ubijenog muškarca izbacili u hodnik, pošto su ga pretresli u cilju pronalaska novca.

Sutradan oko 9 časova Vladimir Ð. i Jelena M. su prijavili policiji da su navodno našli telo Kempa na ulici i uneli ga u kuću kako bi mu ukazali pomoć, a u kojoj je on usled alkoholisanosti navodno pao i udario glavom o pod usled čega je navodno preminuo.

Svi optuženi su u pritvoru od hapšenja 4. maja 2021. godine.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je tada predložilo sudu da ih osudi po zakonu i optuženim muškarcima izrekne meru bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara.

 

Komentari (0)

Srbija