Aktuelno

Apelacioni sud naložio ponovno suđenje bivšoj ministarki telekomunikacija

Komentari

Autor: Fonet

08/07/2022

-

23:21

Apelacioni sud naložio ponovno suđenje bivšoj ministarki telekomunikacija
Apelacioni sud naložio ponovno suđenje bivšoj ministarki telekomunikacija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu potvrdilo je presudu protiv bivše ministarke telekomunikacija Jasne Matić u oslobađajućem delu, ukinuo presudu u osuđujućem delu i vratio je na ponovno suđenje.

Sud je naložio i ponovno suđenje njenim saradnicima Vesni Perić i Bojanu Jankoviću.

Matić je prvostepenom odlukom oglašena krivom da je od 28. februara do 31. marta 2006. kao direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, pribavila drugim fizičkim licima imovinsku korist u ukupnom iznosu od 456.000 dinara na ime naknade koja je isplaćena po osnovu zaključenih ugovora o autorskom delu, na koje su isplaćeni troškovi poreza na prihode i pripadajući doprinosi u ukupnom iznosu od 121.215 dinara na štetu budžeta.

U osuđujućem delu, po nalazu Apelacionog, suda, prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka, imajući u vidu da su u obrazloženju izostali razlozi o odlučnim činjenicama koje se tiču odluke o oduzimanju imovinske koristi i u tom delu je činjenično stanje pogrešno i nepotpuno utvrđeno, pri čemu je odluka o oduzimanju imovinske koristi nepravilna.

U vezi sa tim, pojedine odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje ostale su neutvrđene i nedovoljno razjašnjene, tako da se presuda u ovom delu zasniva na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, pa zbog toga nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude, naveo je Apelacioni sud.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija