Aktuelno

Kancelarija za KiM: Bačena bomba na porodičnu kuću porodice Jovanović u Vitini

Komentari

Autor: FoNet

11/07/2022

-

09:53

Kancelarija za KiM: Bačena bomba na porodičnu kuću porodice Jovanović u Vitini
Kancelarija za KiM: Bačena bomba na porodičnu kuću porodice Jovanović u Vitini - Copyright Kancelarija za Kosovo i Metohiju

veličina teksta

Aa Aa

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u selu Mogila, u opštini Vitina, noćas bačena ručna bomba koja, kako se navodi, pukom srećom nije eksplodirala.

U saopštenju Kancelarija je dodala da je Jovanović noćas oko ponoći čuo udarac o prozor i pomislio da je reč o kamenu, ali je jutros primetio eksplozivnu napravu u dvorištu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

"Nema sumnje da je ovaj napad izveden sa ciljem da se Zoran i njegova porodica zaplaše i oteraju sa kućnog praga, a da je bomba eksploditala incident je mogao da ima fatalne posledice", ocenila je Kancelarija.

Zoran Jovanović, u ovom etnički mešovitom selu, okružen Albancima, živi sa suprugom i dvoje dece, a noćašnji događaji uneli su ogroman strah i nemir u porodicu, koja je već bila meti napada.

Slučaj je prijavljen policiji, navela je Kancelarija i istakla da je krajnje vreme da predstavnici međunarodne zajednice ovakve incidente, koji su mogli biti kobni, shvate kao najozbiljnije pretnje i deluju u skladu sa tim.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija