Aktuelno

Policija uhapsila Zorana Marjanovića nakon presude zbog ubistva supruge Jelene

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/07/2022

-

14:22

24sedam

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu poslao je rešenje o određivanju pritvora Zoranu Marjanoviću kojim se nalaže njegovo hapšenje. Policija je stigla ispred njegove kuće u Borči i on je uhapšen, javlja portal 24sedam.

Ranije danas Viši sud u Beogradu je izrekao prvostepenu presudu Zoranu Marjanoviću, kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči.

Na prvostepenu presudu, i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, koji će doneti pravosnažnu presudu.

U završnoj reči, postupajući tužilac Nikola Uskoković je od suda zatražio da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina, kao i da mu odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti.

Tužilaštvo je ocenilo da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umišljajem ubio i to na svirep i podmukao način. Sa druge strane, četiri advokata odbrane su u svojim završnim rečima osporavali navode tužilaštva i za svog branjenika tražili oslobađajuću presudu.

On je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva. Od 12. juna 2018. branio se sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u potpunosti je zadovoljan prvostepenom presudom.

"Sud je u potpunosti usvojio predloge tužilaštva i pravilno cenio sve dokaze tužilaštva, tako da sam u potpunosti zadovoljan presudom, visinom izrečene kazne i odlukom kojom mu je sud ponovo odredio pritvor", rekao je Stefanović. S druge strane, advokar Nikola Dumić, branilac Zorana Marjanovića burno je reagovao povodom ove presude i nazvao ju je skandaloznom.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Srbija