Aktuelno

Carinici na Preševu otkrili skoro pola kilograma nakita i dukata sakrivenih u dečijim pelenama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/08/2022

-

10:11

Carinici na Preševu otkrili skoro pola kilograma nakita i dukata sakrivenih u dečijim pelenama
Carinici na Preševu otkrili skoro pola kilograma nakita i dukata sakrivenih u dečijim pelenama - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su juče, u saradnji sa policijom, na prelazu Preševo sprečili pokušaj dvoje putnika da u pampers pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na više od 2,2 miliona dinara, saopštili su iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven kada je na ulaznoj strani ovog prelaza za detaljan pregled izdvojen automobil ''volkswagen passat'' švajcarske registracije, kojim je iz pravca Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni par.

Uprava Carina

 

"Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje pampers pelena. Njegova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima ''Franc Jozef'', kao i lančića i prstenja", naveli su iz Uprave carina.

Uprava Carina

 

Kako vrednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrednosti vozila, sudskom odlukom je pored zlata trajno oduzeto i vozilo, procenjeno na preko milion dinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija