Aktuelno

Saslušan muškarac osumnjičen da je zapalio komšiju kod Šapca, pred tužiocem se branio ćutanjem

Komentari

Autor: Telegraf

22/06/2021

-

19:44

Saslušan muškarac osumnjičen da je zapalio komšiju kod Šapca, pred tužiocem se branio ćutanjem
Saslušan muškarac osumnjičen da je zapalio komšiju kod Šapca, pred tužiocem se branio ćutanjem - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Šapcu popodne je saslušan D. Z. (58) iz Dublja, zbog sumnje da je u subotu uveče benzinom polio pa zapalio komšiju M. R. Na zahtev tužioca sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo tereti D. Z. za krivično delo pokušaj ubistva, a u slučaju da M. R. ne preživi optužnica može da bude prekvalifikovana u krivično delo ubistvo, piše "Telegraf".

Saznaje se da se D. Z. branio ćutanjem, a pred tužiocem se pojavio sa advokatom koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

Tužilaštvo će u istrazi saslušati veliki broj svedoka, s ozbirom na to da ima više verzija motiva ovog zločina. Osumnjičeni D.Z. je na prvom saslušanju u policiji otkrio zašto je zapalio komšiju, a danas je pred tužiocem ćutao.

Brzom intervencijom hitne službe Doma zdravlja ukazana mu je prva pomoć i transportovan je na odeljenje intenzivne nege u šabačkoj bolnici i istog dana na Kliniku za plastičnu hirurgiju u Beogradu.

D. Z. živi u istoj ulici, preko puta, ali se nije vratio kući, već se sumnja da se dao u bekstvo. Od policije se skrivao celu noć i dan, do nedelje uveče kada je oko 20 časova uhapšen.

Veliki broj policajaca je bio uključen u poteru. Pronađen je u jednoj kolibi udaljenoj od sela kako spava. Probudili su ga i stavili mu lisice na ruke.

Žrtva R. M. je u teškom stanju, u veštačkoj je komi na Klinici za plastičnu hirurgiju u Beogradu. Ima opekotine na 60 odsto tela i po celoj glavi.

 

Komentari (0)

Srbija