Aktuelno

Deca povređena u nesreći u Bugarskoj prebačena u Srbiju, jedna odrasla osoba i dalje Staroj Zagori

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/08/2022

-

14:28

Deca povređena u nesreći u Bugarskoj prebačena u Srbiju, jedna odrasla osoba i dalje Staroj Zagori
Deca povređena u nesreći u Bugarskoj prebačena u Srbiju, jedna odrasla osoba i dalje Staroj Zagori - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Deca koja su bila hospitalizovana u bolnici u Staroj Zagori nakon nesreće koja se dogodila na auto-putu Trakija u Bugarskoj transportovana su u Srbiju, saopštilo je tamošnje Ministarstvo zdravlja.

Kako se navodi, dva bolnička deca ispratila su povređenu decu do granice. Jedna odrasla osoba, kojoj je nakon nesreće amputirana noga, ostaće u bolnici u Staroj Zagori i očekuje se da će biti prevezena u Srbiju u narednih nekoliko dana.

Podsetimo, dvoje najteže povređene dece u udesu u Bugarskoj je helikopterima prebačeno juče za Beograd, saopšteno je iz Univerzitetske bolnice "Pirgov" u Sofiji. Oni su primljeni u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, nalaze se na intenzivnoj nezi, izjavio je Tanjugu direktor klinike u Tiršovoj dr Siniša Dučić.

Dučić je naveo da jedan od dečaka ima više preloma i povreda mekanog tkiva. Drugi dečak, prema njegovim rečima, ima neurološke povrede i njegovo stanje je komplikovanije.

Dučić je podsetio da su posle nesreće dečaci primljeni u bolnicu u Sofiji, odakle su danas helikopterima prebačeni na beogradski aerodrom i sanitetskim vozilima prevezeni u bolnicu u Tiršovoj.

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo i jarak na auto-putu Trakija.

Ministar zdravlja Bugarske Asen Medžidijev rekao je novinarima da su lekari iz bugarske bolnice dali odobrenje da je zdravstveno stanje dece takvo da mogu da budu prebačeni u Beograd. Oba deteta su ranije podvrgnuta operacijama.

U bolnici Stara Zagora je bilo ostalo troje dece koji su u dobrom zdravstvenom stanju, a najavljeno je da će njihov prevoz danas da bude organizovan ambulatnim kolima kako bi bili prebačeni na teritoriju Srbije. Osim dece u Zagori su i dva povređena muškarca. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija