Aktuelno

Novi napad na radnike JKP "Gradska čistoća", oštećeno vozilo

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2022

-

17:39

Novi napad na radnike JKP "Gradska čistoća", oštećeno vozilo
Novi napad na radnike JKP "Gradska čistoća", oštećeno vozilo - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Gradska čistoća Beograda saopštila je da se u subotu oko 20.30 časa u Savničkoj ulici dogodio još jedan napad na njihovu ekipu, kada je više muškaraca verbalno napalo zaposlene, a jedan od napadača je udarcima u staklo i haubu oštetio vozilo.

Ekipa koja je sprovodila tretman suzbijanja komaraca je uspela da se skloni sa lica mesta, nakon čega je obaveštena policija koja je načinila zapisnik, navodi se u saopštenju.

Iz Gradske čistoće dodaju da ovog puta niko od zaposlenih nije fizički povređen, ali skreću pažnju na to da napadi na zaposlene Gradske čistoće nisu retkost, već da su oni najčesće meta fizičkih i verbalnih napada nezadovoljnih pojedinaca.

Iz Gradske čistoće napominju i da je preparat koji ekipe koriste protiv komaraca registovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, zbog čega poručuju da građani nemaju razloga za strah.

Takođe, iz JKP Gradska čistoća apeluju na sugrađane da imaju u vidu trud i posvećenosti njihovih zaposlenih, kao i značaj posla koji obavljaju, te ekipama omoguće nesmetan rad.

Gradska čistoća najavljuje i da će akcija suzbijanja odraslih jedinki komaraca predviđena za ponedeljak, 29. avgusta, zbog promene hidrometeoroloških uslova, biti sprovedena večeras od 20.00 časova do ponoći.

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" će akciju sprovesti u Rušnju, Zaklopači, na putu ka Vrčinu i u Vrčinu, Pinosavi, Avali, Belom potoku i Zucu.

Komentari (0)

Srbija