Aktuelno

Organizatori beogradskog Prajda: Izjavom patrijarha produbljene podele i kontroverze

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2022

-

20:59

Organizatori beogradskog Prajda: Izjavom patrijarha produbljene podele i kontroverze
Organizatori beogradskog Prajda: Izjavom patrijarha produbljene podele i kontroverze - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Beogradprajd izražava žaljenje što su izjavom partijarha Porfirija, po njihovoj oceni, produbljene podele, kontroverze i sukobi.

"Da, slažemo se da nasilje nije put. Naši životi su realni i istiniti. Mi samo o njima pričamo. Za nas nema ničeg veštačkog u tome, niti mi grubo promovišemo ono za šta se borimo. Kako grubo, ako želimo da na sat vremena prošetamo", pitaju u saopštenju koje je medijima prosledio medijski tim Beogradprajda.

Kažu da nikome ništa ne nameću, već samo žele "bogomdarovanu slobodu da živimo život dostojan čoveka i građanina".

"Verujemo kako upravo proglašavanje ljudi drugačije orijentacije zlim doprinosi javnom žigosanju koje može da rezultira nasiljem i progonom, što se pre svega protivi načelima Srpske pravoslavne crkve. Naša želja je da živimo u ljubavi i toleranciji sa svakim čovekom i ta težnja, koja ujedno predstavlja i jednu od temeljnih hrišćanskih vrednosti, jedan je od glavnih povoda za organizaciju Evroprajda", poručuje organizacija Beogradprajda.

Ranije danas patrijarh Porfirije izjavio je da smatra ispravnim otkazivanje Evroprajda, te naveo da je svuda gde živi srpski narod najava Evroprajda u Beogradu donela velike polemike, podele, kontroverze i sukobe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija