Aktuelno

Viši javni tužilac Nenad Stefanović pozvao žrtve da prijave seksualno nasilje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/09/2022

-

19:30

Viši javni tužilac Nenad Stefanović pozvao žrtve da prijave seksualno nasilje
Viši javni tužilac Nenad Stefanović pozvao žrtve da prijave seksualno nasilje - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović pozvao je danas sve žrtve seksualnog nasilja da svoje slučajeve prijave policiji i tužilaštvu kako bi dobile adekvatnu zaštitu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

 "Pozivamo svaku žrtvu da se obrati policiji i tužilaštvu, da veruju državnim institucijama koje sprovode mehanizam zaštite i budu uverene  da nema nedodirljivih, bez obzira na njihovu funkciju, materijalni položaj ili društveni status", poručio je Stefanović, nakon pokretanja istrage protiv osumnjičenog za niz krivičnih dela protiv polnih sloboda.

Kako navode iz Višeg javnog tužilaštva, u cilju efikasne i adekvatne zaštite žrtava seksualnog nasilja i ujednačenog postupanja svih osnovnih javnih tužilaštava u Beogradu, Viši javni tužilac je u avgustu mesecu imenovao Koordinatora za rodno zasnovano nasilje.

Koordinator je, pored ostalog, zadužen i za podršku i razgovor sa žrtvama, kako bi ih uputio u pravila krivičnog postupka i pomogao da kroz čitav postupak prodju maksimalno ohrabrene i zaštićene od svakog daljeg vida uznemiravanja.

Podsećamo da se identitet svih žrtava čuva u strogoj tajnosti, u cilju zaštite njihove privatnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija