Poznati

Pevačica Lisa Džentile tvrdi da je Kris Not pokušao da je siluje: Pretio je da će mi uništiti karijeru

Komentari

Autor: Guardian

24/12/2021

-

10:19

Pevačica Lisa Džentile tvrdi da je Kris Not pokušao da je siluje: Pretio je da će mi uništiti karijeru
Pevačica Lisa Džentile tvrdi da je Kris Not pokušao da je siluje: Pretio je da će mi uništiti karijeru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Još jedna žena optužila je glumca Krisa Nota za seksualno zlostavljanje, piše britanski Guardian.

Reč je o kantautorki Lisi Džentile, koja je na konferenciji za štampu ispričala da ju je glumac napao u njenom stanu u Njujorku.

Kao i devojka koja je pod pseudonimom "Ava" za Daily Beast ispričala da je Not pokušao da je siluje, upoznala ga je u restoranu "Da Marino" na Menhetnu, gde su oboje redovno išli.

Džentile je ispričala da ga je upoznala još 1998. ali da se napad dogodio četiri godine kasnije. 

Jedne večeri, on ju je povezao kući i pitao da vidi njen stan. Džentile kaže da je on tada nasrnuo na nju i na silu je poljubio i dodirivao.

"Vrlo brzo mi je postalo neprijatno. Postao je sve agresivniji", rekla je pevačica.

profimedia

 

Ona tvrdi da je pokušala da ga odgura, zbog čega je on postao "ekstremno ljut i počeo da urla i naziva me provokatorkom i kučkom. Izjurio je iz mog stana". 

Sledećeg jutra, tvrdi Džentile, Not ju je pozvao i upozorio da ako bilo šta ispriča o onome što joj se desilo prethodne večeri, da će joj uništiti karijeru i da će dospeti na crnu listu u biznisu.

"Suviše sam se plašila da kažem bilo šta, jer je on moćan i pretio mi je da će mi uništiti karijeru", rekla je Džentile, dodavši da je sada rešila da javnosti ispriča svoju priču i podrži žene koje su progovorile pre nje.

Protiv glumca su pod pseudonimom za Hollywood Reporter govorile dve žene koje su detaljno opisale svoj susret s njim i način na koji ih je navodno silovao. 

Takođe, treća žena ("Ava") je za Daily Beast ispričala da je Kris Not pokušao da je siluje kada je imala samo 18 godina, a njegova koleginica Zoi Lister Džouns ga u objavi na društvenim mrežama nazvala "seksualnim predatorom".

Na stranu žena stale su i Notove koleginice iz serije "Seks i grad" u kojoj je on glumio Zverku, veliku ljubav glavne protagonistkinje Keri Bredšo.

profimedia

 

"Duboko smo rastužene optužbama protiv Krisa Nota. Podržavamo žene koje su istupile i podelile svoja bolna iskustva. Znamo da je to za njih sigurno bilo veoma teško i pohvaljujemo ih zbog toga", stoji u objavi ispod koje su potpisane sve tri glumice.

Not je ranije sve optužbe nazvao "kategorično netačnim".

"Te priče mogle su da budu i od pre trideset godina i od pre trideset dana. Ne uvek znači ne i to je linija koju ne prelazim. Susret sa tim ženama je bio uz saglasnost. Teško je ne dovesti u pitanje trenutak u kom se ove priče pojavljuju. Ne znam sa sigurnošću zašto su se pojavile sada, ali znam ovo: ja nisam silovao te žene", napisao je Not u saopštenju za Hollywood Reporter.

Osim što je izgubio posao u seriji "The Equilizer", odrekla ga se i agencija "A3 Artists Agency" preko koje je ranije pronalazio angažmane, a reklama za kućni trenažer Peloton u kojoj je igrao, povučena sa društvenih mreža.

Komentari (0)

Magazin