Poznati

Kris Not, Zverka iz "Seks i grada", optužen za silovanje, glumac odbacuje te navode

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

17/12/2021

-

10:32

Kris Not, Zverka iz "Seks i grada", optužen za silovanje, glumac odbacuje te navode
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kris Not, glumac koji je najpoznatiji po ulozi "Zverke", najveće ljubavi Keri Bredšo u seriji "Seks i grad", optužen je za seksualno zlostavljanje. 

Dve neimenovane sagovornice lista Hollywood Reporter, koje se međusobno ne poznaju, kontaktirale su taj list nakon što se Not poslednjih nedelja učestalo pojavljivao u medijima, promovišući nastavak serije "Seks i grad".

One su dale sličan opis navodnog silovanja od strane glumca, iako su se dogodila u razmaku od deset godina.

Međutim, Not je odbacio sve optužbe kao "kategorički netačne" i porekao da je zlostavljao te žene.

"Te priče mogle su da budu i od pre trideset godina i od pre trideset dana. Ne uvek znači ne i to je linija koju ne prelazim. Susret sa tim ženama je bio uz saglasnost. Teško je ne dovesti u pitanje trenutak u kom se ove priče pojavljuju. Ne znam sa sigurnošću zašto su se pojavile sada, ali znam ovo: ja nisam silovao te žene", napisao je Not u saopštenju za Hollywood Reporter.

Žene predstavljene pseudonimima Zoi i Lili, tvrde da su upoznale Nota kada su bile u dvadesetim godinama života. Zoi, koja još radi u industriji zabave, kaže da je upoznala Nota na radnom mestu koje se daje početnicima, kada je imala 22 godine, a on 49. 

profimedia

 

Ona tvrdi da ju je, nakon nekoliko situacija u kojima su flertovali na poslu, on pozvao da se druže na bazenu u kompleksu u kom je imao stan.

Zoi, koja sada ima 40 godina, tvrdi da ju je glumac namamio u stan, predlogom da razgovaraju o knjigama, a zatim je napastvovao. 

Ona tvrdi da je jasno rekla da ne želi odnos i da je čak i vikala, ali da se on na to nije obazirao. 

Zoi je rekla da je nakon toga, sa prijateljicom otišla u Kedars-Sinaj bolnicu na ušivanje, gde je odbila da kaže policiji Notovo ime, iz straha da će trpeti posledice na poslu, međutim Hollywood Reporter nije pronašao dokaze njene posete u toj bolnici, jer tamo ne čuvaju zdravstvene izveštaje od 2004. godine.

Žena, predstavljena kao "Lili", sada ima 31 godinu, a kaže da je Nota upoznala 2015. kada je imala 25 godina, a on šezdeset. 

Ona je tada bila konobarica u sada zatvorenom noćnom klubu "No.8" gde je glumca srela u VIP separeu. 

Lili, koja sada radi kao novinarka, rekla je da ju je Not pozvao na večeru, što je prihvatila jer je bila veliki ljubitelj serije "Seks i grad". 

profimedia

 

Sa uverenjem da će degustirati viskije i razgovarati o planovima za karijeru, Lili kaže da je pošla sa Notom u njegov stan, gde ju je on navodno primorao na seksualni odnos.

"Plakala sam dok se to događalo", rekla je Lili, koja je za Hollywood Reporter detaljno opisala taj događaj.

Obe žene su rekle da su osetile potrebu da javno progovore o onome što im se desilo, nakon što im je serija "And Just Like That" pokrenula stara sećanja.

"Kada sam videla da reprizira svoju ulogu u 'Seks i grad', nešto se pokrenulo u meni. Tako mnogo godina sam to držala zakopano, ali sam sada odlučila da je trenutak da javno kažem ko je on", rekla je Zoi.

Policija Los Anđelesa još ne ispituje slučaj

Iz policije Los Anđelesa su saopštili da nije u toku istraga protiv Krisa Nota, ali su inicijalno najavili da će ispitati izjave koje su žene dale listu.

"Još ispitujemo prirodu tog izveštaja i pokušavamo da odredimo gde, kada i da li je negde zvanično podnet", rekao je predstavnik policije Brus Borina.

Međutim, pošto se ispostavilo da žene nisu direktno kontaktirale policiju, istraga nije pokrenuta.

Nakon što je Hollywood Reporter objavio tekst o njihovim svedočanstvima, kompanija Peloton, u čijoj je reklami bio Kris Not, povukla ih je sa svih društvenih mreža. 

Komentari (0)

Magazin