Poznati

Glumica Zoi Lister Džouns nazvala "Zverku" Krisa Nota "seksualnim predatorom"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

18/12/2021

-

10:59

Glumica Zoi Lister Džouns nazvala "Zverku" Krisa Nota "seksualnim predatorom"
Glumica Zoi Lister Džouns nazvala "Zverku" Krisa Nota "seksualnim predatorom" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glumica i rediteljka Zoi Lister Džouns objavila je dugačku izjavu na svom Instagramu u kojoj je Krisa Nota, glumca poznatog po ulozi Zverke u seriji "Seks i grad" nazvala "seksualnim predatorom".

Lister Džouns je optužila glumca da se nedolično ponašao na setu serije "Red i zakon", bio pijan na snimanju i da je najmanje jednom prisustvovala njegovom "seksualno neprikladnom" ispadu.

Ona je napisala da je osetila olakšanje kada je u seriji "And Just Like That..." njegov lik ubijen.

"Prošle nedelje prijatelj me je pitao kako se osećam zbog smrti Zverke u seriji 'And Just like That' i rekla sam: 'Iskreno, osetila sam olakšanje'. On je pitao zašto, a ja sam mu rekla da je to zato što ne mogu da razdvojim glumca od čoveka, a čovek je seksualni predator. Moj prijatelj je bio užasnut mojim izborom reči, a iskreno, bila sam i ja. Nisam razmišljala o ovom čoveku tako mnogo godina, a opet je u mom jeziku bilo otrova koji je došao sa nekog dubokog i zakopanog mesta", napisala je ona.

Lister Džouns se zatim prisetila svojih susreta sa Notom.

 

 

"U dvadesetim godinama radila sam u klubu u Njujorku koji je bio u vlasništvu Krisa Nota i u nekoliko prilika on bi se pojavio i konstantno se ponašao seksualno neprikladno prema promoterkama", napisala je ona. 

Glumica se 2005. pojavila u jednoj od epizoda serije "Red i zakon", a to je bio prvi put da se Not vrati kao detektiv Majk Logan nakon serije "Seks i grad".

"Bio je pijan na setu. Tokom moje scene ispitivanja, imao je flašu piva ispod stola iz koje je pio između kadrova. U jednom trenutku mi se približio, pomirisao mi vrat i prošaputao: 'Dobro mirišeš'. Ništa nisam rekla", napisala je Lister Džouns. 

Ona je dodala da su njena iskustva "mala u poređenju sa svedočenjima o nasilju koja su hrabro podeljena, ali je borba sa predatorima teret koji žene nose". 

"A u najvećem broju slučajeva nema odgovornosti i nema posledica", istakla je glumica.

Tanjug/AP/Joel C Ryan

 

"Kris Not je profitirao od fantazije o onome što su verovale da Zverka predstavlja, a te fantazije često stvaraju okruženje u kom emocionalna zbunjenost buja. Možda je smrt Zverke izazvala žalost svih, ali mi moramo da se suočimo sa oplakivanjem te fantazije, u otpuštanju tog muškog arhetipa, kojim smo kao žene hranjene kroz popularnu kulturu i suočimo se sa njenom mračnom stranom", dodala je Lister Džouns.

Progovorila i treća žena 

Nakon što su dve žene za Hollywood Reporter izjavile da ih je Kris Not silovao i treća žena optužila za seksualni napad. Reč je o tridesetogodišnjoj menadžerki koja je za Daily Beast pod pseudonimom Ava, koja je rekla da je Not pokušao da je siluje kada je imala samo 18 godina.

Ona je tada radila kao pevačica i hostesa u jednom restoranu na Menhetnu i detaljno je opisala kako ju je tada glumac presreo u prostorijama za zaposlene. 

Ejva je za portal izjavila da je i ranije pisala na svojim društvenim mrežama o onome što joj se dogodilo, iako tada nije imenovala svog napadača, a njeni prijatelji potvrdili da im je davno rekla za Notov pokušaj silovanja. 

Not je ranije demantovao optužbe, tvrdeći da je on osoba koja veruje u to da "ne znači ne" i da nije silovao te žene.

Ipak, njegova reklama za kućni trenažer Peloton je povučena, a agencija za glumce A3 raskinula je ugovor s njim.

Iz policije Los Anđelesa saopšteno je da još nije pokrenuta istraga protiv glumca.

Komentari (0)

Magazin