Poznati

Koleginica iz serije "Seks i grad" optužila Krisa Nota za "toksično ponašanje"

Komentari

Autor: Yahoo Entertainment

23/12/2021

-

14:17

Koleginica iz serije "Seks i grad" optužila Krisa Nota za "toksično ponašanje"
Kris Not - Copyright Tanjug/AP/Casey Curry/Invision

veličina teksta

Aa Aa

Kris Not, glumac najpoznatiji po ulozi Zverke u seriji "Seks i grad" već nekoliko dana suočava se sa nizom optužbi za silovanje i nedolično ponašanje prema ženama, što on "kategorički negira".

Poslednja u nizu koja je iznela zabrinjavajuće optužbe na račun bivšeg kolege je glumica Heder Kristin, koja je bila dublerka Kristin Dejvis tokom četiri sezone.

Ona je za britanski Independent još u februaru ove godine napisala kolumnu u kojoj je detaljno opisala "toksičnu atmosferu" na snimanjima serije "Seks i grad" i "alfa mužjaka" među muškim kolegama koji se nedolično ponašao.

Kristin sada tvrdi da je osoba koju je pominjala zapravo Kris Not i kaže da je "osetila olakšanje" kada je njegov lik umro u novoj seriji "And Just Like That...".

"Živo se sećam njegovog toksičnog ponašanja. Pokazao je na drugu dublerku i rekao: 'Želim da mi ovu vezanu i zavezanih usta donesete u moju prikolicu'. Kad mi se približio, skupila sam pesnice, raširila ramena i rekla: 'Ovo je moj i njen prostor'. Ustuknuo je i dramatično podigao ruke u vis rekavši: 'Polako, mala damo!' Nije mi znao ni ime. Stegla sam vilicu i nisam reagovala, a ostali su se smejali", ispričala je Kristin za Independent.

Predstavnik Nota je za Yahoo Entertainment ispričao da njegov klijent negira te optužbe i da protiv njega nikad nije podneta ni jedna pritužba na nedolično ponašanje tokom snimanja serije "Seks i grad". 

On se pojavio u 41 epizodi u periodu od 1998. do 2004. godine, a igrao je i u oba filma zasnovana na toj seriji.

Bivša Notova devojka tražila zabranu prilaska 

U svetlu optužbi dve žene koje tvrde da ih je glumac silovao, isplivao je i skandal iz 1995. godine čiji je Not bio glavni protagonista.

Njega je tada bivša devojka, manekenka Beverli Džonson optužila da ju je "udario u grudi i rebra" i navodno pretio da će je ubiti, a od suda je tražila nalog za zabranu prilaska, kako bi se zaštitila od njega.

Džonson je bila u vezi sa Notom od 1990. do 1995. a tabloidi su pisali i da je ona maltretirala glumca.

Sudija je odobrio privremenu zabranu prilaska, koja je kasnije te godine modifikovana u "uzajamno udaljavanje". 

profimedia

Beverli Džonson i Kris Not

"Nijedna strana neće iznositi pogrdne izjave o drugoj bilo koje vrste niti opisivati ličnost druge osobe niti učestvovati u tome da treća osoba iznosi pogrdne komentare o bilo kome od njih", naveo je sudija u nalogu, u koji je uvid imao Yahoo Entertainment.

Nedavno je takođe, treća žena ("Ava") za Daily Beast ispričala da je Kris Not pokušao da je siluje kada je imala samo 18 godina, a njegova koleginica Zoi Lister Džouns ga u objavi na društvenim mrežama nazvala "seksualnim predatorom".

Glumac je do sada objavio samo jedno saopštenje u kom je negirao optužbe.

"Te priče mogle su da budu i od pre trideset godina i od pre trideset dana. Ne uvek znači ne i to je linija koju ne prelazim. Susret sa tim ženama je bio uz saglasnost. Teško je ne dovesti u pitanje trenutak u kom se ove priče pojavljuju. Ne znam sa sigurnošću zašto su se pojavile sada, ali znam ovo: ja nisam silovao te žene", napisao je Not u saopštenju za Hollywood Reporter.

Ipak, produkcija serije "The Equilizer" saopštila je da se glumac više neće pojavljivati u novim epizodama, a odrekla ga se i agencija "A3 Artists Agency".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin