Aktuelno

Organizatoru krijumčarenja migranata zatvorska kazna od 4 godine i 2 meseca

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2022

-

14:45

Organizatoru krijumčarenja migranata zatvorska kazna od 4 godine i 2 meseca
Organizatoru krijumčarenja migranata zatvorska kazna od 4 godine i 2 meseca - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio M. B., na kaznu zatvora od četiri godine i dva meseca, kao organizatora kriminalne grupe koja je obavila ilegalni prevoz 177 migranata preko državne granice.

D. Đ. je preinačena presuda u pogledu načina izvršenja kazne, pa je osuđen na kaznu kućnog zatvora od godinu dana, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu ovog suda. 

D.Đ. je prvostepeno bio osuđen na kaznu efektivnog zatvora od godinu dana.  On je osuđen za krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a M. B. za ista dela samo u produženom trajanju. Od okrivljenih su oduzeti moblni telefoni, a od M. B. i novac pribavljen krivičnim delom u iznosu od 2.000 evra. 

M. B. je oglašen krivim što je od novembra 2019. do januara 2020. godine na teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine zajedno sa, sada osuđenim, R. K., stvorili organizovanu kriminalnu grupu koja je zarad novca ilegalo prevozila migrante. 

Oni su organizovali autobus od Beograda do Ljubovije, zatim nedozvoljen prelaz čamcem preko Drine, kao i njihov prihvat u BiH, te dalji tranzit po ovoj državi.

D. Đ. je kriv što je po nalogu M. B. omogućio za pet migranata tranzit kroz Srbiju u cilju nedozvoljenog prelaska granice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija