Aktuelno

Suđenje Jovičiću zakazano za 7. februar, bivši predsednik opštine Palilula osumnjičen za trgovinu uticajem

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2022

-

11:58

Suđenje Jovičiću zakazano za 7. februar, bivši predsednik opštine Palilula osumnjičen za trgovinu uticajem
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu zakazao je za 7. februar naredne godine, pripremno ročište pred početak suđenja bivšem predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću i njegovim saradnicima, saznaje danas Tanjug. 

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, optuženi će se kratko izjasniti o krivici, a tužilaštvo i odbrana će predstaviti dokaze.

Posle pripremnog ročišta sud će zakazati glavni pretres koji će biti javan i na kojem će optuženi moći detaljno da iznedu svoje odbrane. 

Optužnicom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Jovičić se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D.V. i V. Ć, kao i A.V, Ž.L , S.H, M.Đ, T.D. i V.Ž. M.L. se tereti optužnicom za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Ranije su u ovom postupku krivična dela priznali i sporazume sa tužilaštvom zaključili sedam građevinskih inspektora i dva investitora.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi se terete sa su zloupotrebama omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija