Aktuelno

Majci u Smederevu određena mera psihijatrijskog lečenja zbog podvođenja ćerke

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2022

-

14:48

Majci u Smederevu određena mera psihijatrijskog lečenja zbog podvođenja ćerke
Zgrada suda u Smederevu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, sud je S.V. (38) izrekao meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa, jer je svoju 14-ogodišnju ćerku podvodila za novac.

U veštačenju Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu utvrđeno je da majka u vreme izvršenja krivičnog dela bila potpuno neuračunljiva, usled duševne bolesti, saopštilo je smederevsko tužilaštvo.

Dodaje se da se protiv N.M. (60), sa kojim je maloletnica imala seksualne odnose, vodi postupak zbog krivičnog dela obljuba sa detetom. S.V. je upućena u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, a izrečena mera bezbednosti će trajati dokle god postoji potreba za lečenjem.

Ona je, kako se sumnja, od leta 2021. godine do februara ove godine, izvršila krivična dela posredovanje u vršenju prostitucije i zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, tako što je ugovarala i zakazivala susrete maloletne ćerke sa punoletnim osobama i ohrabrivala je da sa njim ima seksualne odnose, za koje je joj te osobe davale novčanu nadoknadu.

Komentari (0)

Srbija