Aktuelno

Đuzićev advokat: Dvojica od trojice napadača pušteni kući, jedan u pritvoru

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2023

-

14:20

Đuzićev advokat: Dvojica od trojice napadača pušteni kući, jedan u pritvoru
Tanjug/Kancelarija za KiM - Copyright Tanjug/Kancelarija za KiM

veličina teksta

Aa Aa

Vasilije Arsić, advokat mladića srpske nacionalnosti Bobana Đuzića (20), koji je izboden nožem u selu Mogila u opštini Klokot izjavio je za Tanjug da nema nikakve informacije od kosovske policije, već samo od porodice da su dvojica od trojice napadača pušteni kući, a da je jedan zadržan u pritvoru.

"Ja se danas posle podne uključujem u proces, pa ću nakon toga što kontaktiram tuzioca i vidim koje je on radnje sproveo, koje je dokaze prikupio, da imam više informacija", rekao je Arsić.

Na pitanje kakva očekivanja ima od kosovskih institucija, on je kazao da to zavisi od slučaja do slučaja, od sudije i tužioca koji vode postupak.

"Očekujem da će institucije da budu na svom nivou, da će da odrade postupak. Ovde očigledno postoji krivično delo ugrožavanja, odnosno pokušaj ubistva", istako je Arsić i dodao da se nada će tužilaštvo i sud odraditi svoj posao.

Dvadesetogodišnji mladić srpske nacionalnosti Boban Đuzić, izboden je juče nožem u predelu ramena, u selu Mogila, u opštini Klokot.

Tanjug/Kancelarija za KiM

 

Đuzić se oseća dobro i nalazi se u bolnici u srpskom selu Pasjane, potvrdio je za Tanjug njegov brat Dušan.

"Moj brat je šetao psa i kada je se vraćao kući, prišla su mu trojica Albanaca sa leđa i dok ga je jedan držao, drugi ga je ubo nožem dva puta. Onda ih je treći razdvojio. Odmah smo ga odvezli u ambulantu u Vrbovcu, odakle je posle ukazane pomoći, prebačen u bolnicu u Pasjanu", rekao je Dušan Đuzić.

Selo Mogila je multietničko selo u opštini Klokot, nedaleko od Kosovske Vitine. U selu žive Srbi, Albanci i Romi. Kancelarija za KiM angažovala je besplatno advokata za povređenog srpskog mladića.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija