Aktuelno

Pred nama pravi prolećni dan, temperatura do 20 stepeni - nastavljaju li se topli dani i za vikend?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/03/2023

-

07:23

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Stiglo nam je proleće, a to osim kalendara potvrđuju i dnevne temperature. Juče je u najtoplijem delu dana u hladu izmeren 21 stepen. Slična temperatura još danas, a od četvrtka osetno toplije i do 25 stepeni, rekla je meteorološkinja Euronews Srbije Milena Lazarević.

"Za sada se nalazimo pod uticajem umereno tople vazdušne mase sa Mediterana, koja u naše krajeve pristiže sa vetrom koji je u toku noći promenio pravac na južni. Na temperaturnoj mapi vidi se da će nam južni vetar i danas obezbediti prijatnu prolećnu temperaturu oko 20 stepeni Celzijusa", rekal je ona.

Sa druge strane, kaže, od oblaka, onih kišonosnih i dalje nas štiti anticiklon, odnosno polje visokog vazdušnog pritiska. Kako objašnjava, u anticiklonu vreme je pretežno vedro i mirno i dodaje da će u nastavku dana biti uglavnim mirno uz slab vetar jugoistočnog pravca.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Vidimo da će oblaka danas biti veoma malo, i uglavnom onih visokih Cirusa koji ne remete utisak sunčanog dana. Slaba prolazna kiša očekuje se lokalno na području Negotinske Krajine. Živa u termometru polako raste, u najtoplijem delu dana kretaće se od 16 do 20 stepeni", kaže.

Lazarević navodi da će u drugom delu nedelje biti još toplije, sa temperaturom i do 25 stepeni u hladu. Očekuje nas sunčano vreme. Nešto više oblaka biće u Vojvodini za dane vikenda, tada se očekuje i blaži pad temperature. Veća promena vremena očekuje se početkom naredne sedmice, u noći između nedelje i ponedeljka. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija