Aktuelno

Policija uhapsila tri osobe zbog sumnje da su počinile prevaru

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2023

-

19:18

Policija uhapsila tri osobe zbog sumnje da su počinile prevaru
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policija je odredila zadržavanje  M.L, D.Đ. i M.B. zbog sumnje da su, koristeći ličnu kartu oštećene I.V, overili falsifikovana punomoćja, i na taj način pomogli D.B. i drugima u vršenju prevara.

Tužilaštvo je 12. septembra prošle godine sudu podnelo optužnicu protiv D.B. zbog sumnje da je počinio krivično delo prevara i navođenje na overavanje naistinitog sadržaja u produženom trajanju, kao i protiv S.Đ. za krivično odelo prevara. 

Sumnja se da je D.B. lažnim prikazivanjem činjenica da je ovlašćen od oštećene I.V. da u njeno ime proda kuću u njenom vlasništvu i primi kupoprodajnu cenu, doveo u zabludu ovlašćene predstavnike oštećenog privrednog društva da mu na ime depozita i kupoprodajne cene isplate iznos od 1.100.000 evra. 

Okrivljena S.Đ. je optužena da mu je pomogla u izvršenju krivičnog dela na taj način što ga je predstavila oštećenoj I.V. kao uspešnog agenta za promet nepokretnosti.

U toku istrage protiv D.B. i S.Đ. kao i nakon njihovog optuženja, tužilaštvo je u saradnji sa pripadnicima MUP-a nastavilo rad na ovom predmetu radi pronalaska eventualnih saučesnika u izvršenju krivičnog dela.   

Operativnim radom došlo se do saznanja da su okrivljenima u izvršenju krivičnog dela pomogli M.L, D.Đ. i M.B.

Oni se sumnjiče da su, prema navodima krivične prijave, zaposlene u kancelariji javnog beležnika doveli u zabludu da overe falsifikovana punomoćja navodno data od  oštećene I.V. koristeći njenu ličnu kartu, te su tako overena punomoćja potom predali okrivljenom D.B. koji ih je nakon toga upotrebio.

Osumnjičeni su saslusani danas u tužilaštvu, gde su M.L. i D.Đ. negirali izvršenje krivičnog dela koje im je stavljeno na teret, dok je osumnjičena M.B. iskoristila svoje zakonsko pravo da ništa ne izjavi. 

Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema svim osumnjičenima odredi pritvor u trajanju od 30 dana.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija