Aktuelno

Gašić: Uhapšen otac dečaka koji je pucao u školi, on je sina vodio da trenira pucanje u streljani 

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/05/2023

-

14:18

Gašić: Uhapšen otac dečaka koji je pucao u školi, on je sina vodio da trenira pucanje u streljani 
Gašić: Uhapšen otac dečaka koji je pucao u školi, on je sina vodio da trenira pucanje u streljani  - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Otac dečaka koji je jutros pucao u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru je uhapšen, saopštio je ministar policije Bratislav Gašić. Kako je rekao na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, on tvrdi da je za oružje imao legalne dozvole.

"Tvrdi da su bila zaključana u sefu pod šifrom, ali očigledno da je dete imalo šifru od tog sefa, nađena su pored dva pištolja još tri okvira puna metaka. Nezvanično, zajedno je sa ocem išao u streljane, trenirao pucanje. U svakom slučaju, i prema ocu biće preduzete zakonom predviđene mere", rekao je Gašić.

U pucnjavi koja se dogodila jutros ubijeno je devet osoba, među kojima je osmoro učenika i jedan član obezbeđenja. 

Načelnik policijske uprave PU grada Beograda Veselin Milić izjavio je da je dežurnu policijsku službu jutros u 8.42h pozvalo NN lice koje se predstavilo kao K.K. i reklo da je pucalo u više lica. On je rekao da je prethodno policiju pozvala direktorka škole "Vladislav Ribnikar" koja je prijavila da je u školu ušlo dete sa vatrenim oružjem i da nasumično puca. 

"Utvrđeno je da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane dečaka koji je pozvao našu službu", rekao je Milić i dodao da je smrtno stradalo sedam devojčica i jedan dečak. 

Dodao je da je učenik planirao ovaj zločin mesec dana i da je imao spisak dece koju je planirao da likvidira. Rekao je i da je pištolj kojim je izvršen zločin uzet iz stana od oca osumnjičenog učenika. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija