Aktuelno

Dojava o bombi u više ustanova u Beogradu i Novom Sadu: Na meti bolnice, fakulteti, sportski centri

Komentari

Autor: Tanjug

19/05/2023

-

08:36

Dojava o bombi u više ustanova u Beogradu i Novom Sadu: Na meti bolnice, fakulteti, sportski centri
Dojava o bombi u više ustanova u Beogradu i Novom Sadu: Na meti bolnice, fakulteti, sportski centri - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic/Euronews/Radmila Jeremić

veličina teksta

Aa Aa

U KBC Zvezdara i VMA, ali i Zoo vrtu u Beogradu stigle su prijave o postavljenim bombama, potvrđeno je za Euronews Srbija. Policija je pregledala KBC Zvezdara i Zoo vrt i utvrdila da su dojave bile lažne.

U toku je evakuacija javnih i sportskih ustanova, tržnih centara i fakulteta u Novom Sadu zbog dojave o postavljenim bombama.

Čim su stigli mejlovi sa dojavama u KBC Zvezdara i na VMA  obaveštena je policija, a na teren su odmah izašle KD ekipe. 

"Jutros je stigla dojava o postavljenoj bombi. Obaveštena je policija i odmah je stigla KD ekipa. U toku je pregled zgrade. Pacijenti koji su došli na ambulantni pregled obavešteni su da napuste zgradu. Ležeći pacijenti ostali su u svojim sobama, koje prvo pregledaju ekipe", kažu za Euronews Srbija u KBC Zvezdara. Dodaju da čim policija završi svoj rad, vraćaju se normalnom radu

Nadležni organi izvršili su u VMA završili protivdiverzioni pregled, i utvrdili da je reč o lažnoj prijavi.

Dojave o bombama i u Novom Sadu

U toku je evakuacija javnih i sportskih ustanova, tržnih centara i fakulteta u Novom Sadu zbog dojave o postavljenim bombama, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Za sada su evakuisani Spens, Fakultet tehničkih nauka, Kamenički institut, Železnička stanica, Filozofski fakultet i tržni centar Merkator. 

Na mejl adrese nadležnih službi i medija stigla je poruka u kojoj se navodi da su “Bombe tempirane da danas, u toku prepodneva i ranog popodneva detoniraju".

Policija je na terenu i obavlja kontrolu objekata. 


 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija