Aktuelno

Podignuta optužnica protiv čoveka koji je kolima odgurivao policajca

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2023

-

13:50

Podignuta optužnica protiv čoveka koji je kolima odgurivao policajca
Podignuta optužnica protiv čoveka koji je kolima odgurivao policajca - Copyright Instagram/192_rs

veličina teksta

Aa Aa

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužnicu protiv M.B. Trećem osnovnom sudu u Beogradu zbog postojanja opravdane sumnje da je ucinio krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 323 stav 3. u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, saopštio je danas taj sud.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenog krivičnog dela izrekne kazna shodno zakonu, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor.

Kako se navodi u obrazloženju, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili učiniti delo kojim preti, kao i da okolnost da je za krivično delo sa elementima nasilja koje se okrivljenom stavlja na teret propisana kazna zatvora preko pet godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

M. B. (51) je uhapšen pre dve nedelje jer se prilikom protesta, na raskrsnici Ulice Milentija Popovića i Bulevara Zorana Đinđića, oglušio o naređenje saobraćajnih policajaca, koji su preusmeravali saobraćaj i krenuo na policijskog službenika i odgurivao ga.

 

Komentari (0)

Srbija