Aktuelno

Direktorat civilnog vazduhoplovstva: Odobreno letenje dronovima za lokacije koje ispunjavaju uslove

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2023

-

15:29

Direktorat civilnog vazduhoplovstva: Odobreno letenje dronovima za lokacije koje ispunjavaju uslove
Ilustracija - Copyright Profimedia, Promo

veličina teksta

Aa Aa

Direktorat civilnog vazduhoplovstva saopštio je da je na osnovu procene i odobrenja nadležnih organa, a u skladu sa Pravilnikom o bespilotnim vazduhoplovima, za 9. jun izdao rešenje kojim se odobrava letenje u Uslovno zabranjenoj zoni (LYR 8) za sve lokacije za koje su ispunjeni bezbednosni i drugi uslovi propisani pravilnikom.

"Na osnovu izloženog, netačni su navodi da podnosioci zahteva nisu dobili odobrenje za letenje u Uslovno zabranjenoj zoni (LYR 8) za dan 9.6.2023. godine", kažu u Direktoratu.

Oni su rekli da javnost informišu "povodom tvrdnji i natpisa u pojedinim medijima, kao i na društvenim mrežama, objavljenih 7.6.2023. godine, u vezi sa zabranom letenja bespilotnih vazduhoplova za datum 9.6.2023. godine, u Uslovno zabranjenoj zoni LYR-8 Beograd".

"Zahtevi za letenje bespilotnih vazduhoplova u Uslovno zabranjenoj zoni LYR-8 Beograd, regulisani su članom 15. Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima i članom 13. stav 2 i 3 Zakona o vazdušnom saobraćaju Republike Srbije, na osnovu kojih Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije izdaje rešenje kada nadležni organi procene da su u pogledu planiranog letenja ispunjeni bezbednosni i drugi uslovi propisani ovim pravilnikom", naveli su iz Direktorata.

Komentari (0)

Srbija