Aktuelno

Napadač na Lava Pajkića priznao delo i izvinio se, izrečena mu uslovna kazna

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/06/2023

-

19:20

Napadač na Lava Pajkića priznao delo i izvinio se, izrečena mu uslovna kazna
Lav Pajkić - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni U.U. kome je 14. juna određeno zadržavanje zbog sumnje da je učinio krivično delo Nasilničko ponašanje na štetu Lava Pajkića saslušan je danas u prostorijama tužilaštva i tom prilikom je priznao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnot tužilaštva.

Kako dodaju, on je prilikom saslušanja izrazio kajanje i uputio izvinjenje oštećenom. 

"Imajući u vidu priznanje osumnjičenog, kao i činjenicu da nije prethodno osuđivan, sa njim je u prisustvu branioca zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela kojim je predviđeno da mu se izrekne uslovna osuda. Prvi osnovni sud u Beogradu je istog dana doneo presudu kojom je prihvatio navedeni sporazum", navode iz tužilaštva.

Dodaju da su predmetni postupak okončali u najkraćem roku. 

"Pored toga što se izrečenom krivičnom sankcijom, kao i efikasnošću u postupanju, postiže svrha specijalne prevencije, isti predstavljaju i upozorenje i poruku svim drugim licima da se neće tolerisati bilo koji vid nasilja, kao i da će svako ko učini krivično delo sa elementima nasilja biti procesuiran sa naročitom hitnošću, shodno preporuci Vrhovnog javnog tužilaštva od petog maja", naveli su iz tužilaštva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija