Aktuelno

Šapić: Nova aplikacija od danas na raspolaganju Beograđanima, i ako bude problema za par dana će raditi besprekorno

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2023

-

13:51

Šapić: Nova aplikacija od danas na raspolaganju Beograđanima, i ako bude problema za par dana će raditi besprekorno
Šapić: Nova aplikacija od danas na raspolaganju Beograđanima, i ako bude problema za par dana će raditi besprekorno - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je od danas aktivna nova aplikacija za plaćanje karata i praćenje vozila javnog prevoza "Beograd plus" i da očekuje da će, i ako bude manjih problema, za par dana raditi besprekorno.

Šapić je za TV Hepi, rekao da će putem aplikacije svaki građanin biti i kontrolor, i da ukoliko vidi da je vozilo prljavo, da ne radi klima ili uoči neku drugu nepravilnost moći to i da prijavi.

Gradonačelnik je najavio i da će u toku leta biti postavljeni aparati koji će se nalaziti u prednjem delu vozila kod vozača gde će ljudi moći bez SMS-a i aplikacije, uz pomoć kreditne kartice, da kupe kartu za prevoz, a to će pogotovo biti pogodno za strance.

"Najvažnije je da će svi autobusi morati da izađu na ulice, vozači će morati da se prijave jer ukoliko to ne učine tretiraće se kao da vozilo nije u saobraćaju, neće biti plaćeni za taj dan, a biće i kažnjeni. Pooštrili smo kaznenu politiku i ukinuli mogućnost da se kazne naplaćuje samo 200.000 dinara mesečno po autobusu, a ići ćemo sa znatno rigoroznijim kaznama. Mislim da za njima neće biti potrebe ukoliko se prevoznici budu držali pravila, a to jeste čistoća vozila unutra i spolja i rad klima-uređaja", rekao je Šapić.

Do kraja nedelje zasposlenje novih 150 kontrolora

Gradonačelnik je najavio i da će do kraja nedelje biti zaposleno novih 150 kontrolora koji će biti podrška "Belima" i Komunalnoj miliciji.

"Oni će obavljati kontrolu na početnim stanicama pre nego što vozilo bude pušteno u saobraćaj. Zahvaljujući tome, očekujemo da ćemo značajno podići kvalitet usluga našeg javnog prevoza, a onda ćemo u predstojećim mesecima započeti nabavku novih vozila, što bi značio potpuni oporavak voznog parka Grada Beograda. Spremamo još nekoliko mera na temu javnog prevoza i mislim da ćemo na jesen ili u toku zime moći da kažemo da je javni prevoz u Beogradu jedan od najkvalitetnijih u svakom pogledu u regionu, a možda i šire", rekao je prvi čovek prestonice.

Dodao je da će se tokom ove nedelje na ulicama pojaviti i svi oni autobusi kojih nije bilo za ovih mesec i po dana zbog zloupotrebe situacije u kojoj Grad nije mogao da ima uvid u kretanje vozila.

"Očekujem da će me privatni prevoznici najozbiljnije shvatiti i da će kao partneri početi da se pridržavaju pravila i da rade u korist Beograđana. Kada je reč o aplikaciji, novo je da će pored informacije na kojoj stanici se nalazi željeno vozilo sada građani dobiti i procenu za koliko minuta stiže. Ova aplikacija će imati svoju potpunu svrhu na jesen", rekao je Šapić.

Šta se dešava sa splavovima

Šapić je podsetio i na rešavanje problema splavova i ukazao da je nakon sprovedene licitacije broj od 110 splavova sa Savskog keja sveden na 28 lokacija, istovremeno najavivši i postupanje na pravcu oko Brankovog mosta.

"Oni koji nisu uspeli da izlicitiraju mesto, već ranije su obavešteni i dobili su rešenja o uklanjanju, izvršenju i obustavljanju snabdevanja vodom i strujom", rekao je Šapić i pozvao vlasnike tih splavova da se jave Gradu kako bi im se pružila pomoć da splavove privremeno smeste do konačnog rešenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija