Aktuelno

Lažna dojava o bombi u prostorijama Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/09/2023

-

13:52

Lažna dojava o bombi u prostorijama Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici
Lažna dojava o bombi u prostorijama Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi u kojoj su smeštene prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiji, Pokrajinski PIO fond i Kosovsko-mitrovački okrug, u severnom delu Kosovske Mitrovice, bila je lažna, potvrdio je za Euronews Srbija zamenik generalnog direktora Kosovske policije za region Mitrovica sever, Veton Eljšani.

"Pripadnici Kosovske policija  su danas zgradu u kojoj se pomenute kancelarije pregledali sva tri sprata i razgovarali sa zaposlenima, pitali da li ima nečeg sumnjivog u objektu. Nakon razgovora i pregleda, policajci su se uverili da nema ništa sumnjivo, da nema nikakve eksplozivne naprave i napustili su zgradu. U pitanju je bila lažna dojava", rekao je Eljšani za Euronews Srbija.

Podsećamo da je upravo zaposlenima u ovoj zgradi, od strane opštinske inspekcije dat nalog da do sutra oslobode prostorije jer navodno nemaju odgovorajuću dokumentaciju da tu rade. Predstavnici Srpske liste poručili su juče da odbijaju ultimatum Prištine da napuste prostorije zgrade, pozvavši da se to pitanje reši u okviru dijaloga između Beograda i Prištine.

Petković: Kurtijev trik sa lažnom dojavom o bombi, obavestio sam međunarodnu zajednicu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da nije uspeo trik premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da, pod izgovorom lažne dojave o bombi, iseli zaposlene iz zgrade u Kosovskoj Mitrovici u kojoj su četiri srpske institucije. Petković je na društvenoj mreži X (Tviter) poručio da je o svim događajima dodatno obavestio međunarodnu zajednicu.

"Kurtijev trik, da pod izgovorom lažne dojave o bombi, iseli zaposlene iz zgrade u Kosovskoj Mitrovici, u kojoj su četiri srpske institucije, jutros nije uspeo! Ne pristaju na otimanje imovine, već na rešenje u okviru dijaloga u Briselu u kontekstu formiranja ZSO. O svemu sam dodatno obavestio međunarodnu zajednicu", naveo je Petković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija