Politika

Lajčak na sastanku sa Bisljimijem: Duga i suštinska diskusija kako bismo pripremili susret na visokom nivou

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/09/2023

-

22:10

Lajčak na sastanku sa Bisljimijem: Duga i suštinska diskusija kako bismo pripremili susret na visokom nivou
Lajčak na sastanku sa Bisljimijem: Duga i suštinska diskusija kako bismo pripremili susret na visokom nivou - Copyright Twitter/@MiroslavLajcak

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, sastao se u Briselu sa glavnim prištinskim pregovaračem Besnikom Bisljimijem.

"Hvala potpredsedniku kosovske vlade Besniku Bisljimiju na današnjem sastanku u Briselu. Bila je to duga i suštinska diskusija kako bismo pripremili sastanak na visokom nivou, koji je zakazan za sledeću nedelju. Naš glavni fokus bio je na tome kako da se unapredi normalizacija odnosa", napisao je Lajčak u objavi na Tviteru.

U odvojenoj objavi na istoj društvenoj mreži, Bisljimi je naveo da "Kosovo insistira na punoj ravnopravnosti strana u dijalogu".

"U toku su razgovori o procesu dijaloga uoči sastanka na visokom nivou sledeće nedelje. Kosovo ostaje konstruktivno i insistira na obezbeđivanju pune ravnopravnosti strana u dijalogu. Osnovni sporazum treba da se primeni u celini i bez odlaganja. Potreban je pravi i izbalansirani plan", naveo je Bisljimi.

Podsetimo, visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj zakazao je za 14. septembar sledeći sastanak u okviru dijaloga na najvišem nivou.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija