Aktuelno

Ministarstvo za javna ulaganja: Stadion "Dubočica" pušten u probni rad uz odgovarajuće saglasnosti

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2023

-

19:10

Ministarstvo za javna ulaganja: Stadion "Dubočica" pušten u probni rad uz odgovarajuće saglasnosti
Ministarstvo za javna ulaganja: Stadion "Dubočica" pušten u probni rad uz odgovarajuće saglasnosti - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

 Ministarstvo za javna ulaganja saopštilo je danas da je gradski stadion „Dubočica” u Leskovcu pušten u rad po pribavljenoj Saglasnosti za puštanje u probni rad, a u skladu s članom 157. Zakona o planiranju i izgradnji. 

Reagujući na netačne navode koji su se pojavili, a u cilju tačnog informisanja javnosti, iz ministarstva napominju da je inače saglasnost za puštanje u probni rad moguće pribaviti isključivo i samo po okončanju radova na izgradnji objekta. 

Saglasnost dopušta da u režimu probnog rada objekat može da bude u punoj funkciji i to do godinu dana, navedeno je u saopštenju.

"Uz to, nagalašavamo i da je pribavljena i saglasnost protivpožarne policije na Projekat izvedenog objekta", navodi se u saopštenju. 

Kada su u pitanju tvrdnje da je Rešenjem o građevinskoj dozvoli odobrena jedna, a izgrađena druga, tri puta veća površina, iz ministarstva ističu da je vrlo jednostavno utvrditi da je takva tvrdnja ne samo netačna, već i apsurdna, a prost uvid upravo u dva dokumenta podeljena javnosti jeste dokaz u prilog tome. 

"Naime, u oba dokumenta figuriraju dve površine i to - ukupna površina kompleksa stadiona koja iznosi 31.176,00 kvadratnih metara i identična je u oba dokumenta, kao i  bruto površina objekta koja iznosi 10.217,32 kvadratnih metara i identična je u oba dokumenta. Objekat je, dakle, u svemu izgrađen prema građevinskoj dozvoli", navodi se u saopštenju. 

Iz Ministarstva napominju i da je Gradski stadion „Dubočica”, izgrađen za manje od dve godine, a uz sve neophodne saglasnosti, pre puštanja u rad prošao i proces sertifikacije od strane UEFA, čime je potvrđeno da je ovaj objekat i projektovan i sagrađen u skladu s standardom kategorije četiri - najvišim standardom ove referentne fudbalske asocijacije. 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija