Aktuelno

Glumica Milena Radulović danas svedočila protiv Aleksića

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2023

-

10:32

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Milena Radulović danas je u Višem sudu svedočila kao oštećena u postupku protiv Miroslava Aleksića, koji je optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole. Ona danas nije zvarišila svoje svedočenje, već će ga nastaviti sledećeg meseca. Do tada neće biti pozivani ostali svedoci da govore u ovom postupku.

Radulović je u sud došla u pratnji svog partnera, a kao podrška glumici došao je i njen kolega Milan Marić. Današnjem svedočenju prisustvovao je i Aleksić. Naime on je stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

E-Stock/Nataša Rajaković

 

Ispred Palate pravde, kao i prethodni put, stojali su aktivisti sa transparentom na kom piše "Verujemo Mileni Radulović". 

Nakon što je suđenje počelo jako brzo je usledila pauza. Ona je određena jer je posle više opomena sudije, branilac Zoran Jakovljević nastavio da se raspravlja sa sudijom.

Radulović je odgovarajući na pitanja odbrane rekla da je Aleksića odlučila da prijavi kako se devojkama više ne bi dešavalo ono što se njoj desilo. 

E-Stock/Nataša Rajaković

 

Rekla je i da ima mnogo više žrtava Aleksića, ali se njihova imena nisu našla na optužnici, jer kako je objasnila one nisu htele da " iznova prolaze kroz te traume".

Pričajući o seksualnom uznemiravanju navela je da se ponekad dešavalo na svakom času glume, a ponekad po dva časa nije bilo ništa, kada je ona planirala da ga pita zašto joj to radi. 

Radulović je odgovarajući na pitanja branioca rekla da je odlučila Aleksića da prijavi baš u januaru jer su se napadi uglavnom događali tokom drugog polugodišta, kada su se devojke spremale za prijemni. Tokom znemiravanja ona je, kako tvrdi, Aleksiću govorila i molila ga da prestane. Nakon pauze nastaviće se ispitivanje Radulovićeve.

Takođe, na današenjem ročištu ona je dematovala ranje navode medija da je pisala scenario za film "Učtitelj", dodajući da je u pitanju medijski spin i da se u njenom slučaju radi o sinopsisu koji je, kako je naglasila, zapravo bio vid psiho-terapije. Reč je o jednoj strani koju je predala za upis na master studije na svom fakultetu.

Jugoslav Tintor advokat Milene radulović kaže da proces traje dugo ali da to nije ništa noov, jer je sistem tako uređen.

"Traje mnogo i traje previše, ali prosto sistem tako funkcioniše i uređen je na takav način da žrtva zaista mora da prođe kroz sate i sate ispitivanja da bi se negde došlo do pravde. To nije dobra poruka u odnosu na sve neke buduće žrtve koje će se odbvažiti da prijave ovakve ili slične slučajeve, ali trenutno tako je kako je. Ja sam siguran da je Milena u sve ovo ušla čvrsto rešena da pomogne da se utvrdi istina u ovom slučaju i mislim da će istina pomoći generalno i doprineti iskoraku u rešavanju nekih budućih slučajeva", rekao je.

Sa druge stane, advokat Alekića, Zoran Jakovljević, rekao je da treba da se vodi računa o terminologiji kada se izveštava o ovom slučaju, misleći na devojke koje su zajedno sa Radulović podnele krivičnu prijavu protiv svog nekadašnjeg učitelja glume.

"Nisu to žrtve, to će biti kada bude doneta pravosnažna presuda i kada se to bude dokazalo", rekao je Jakovljević okupljenim novinarima ispred Višeg suda.

Podsetimo, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke. Uhapšen je 16. januara 2021.godine  i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor. 

 

 

 

 

Komentari (0)

Srbija