Društvo

MUP: U okviru akcije ''Škola'' više od 15.000 prekršaja tokom septembra, 16 dece povređeno u zonama škola

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2023

-

18:33

MUP: U okviru akcije ''Škola'' više od 15.000 prekršaja tokom septembra, 16 dece povređeno u zonama škola
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sankcionisali su odgovorne za ukupno 15.411 prekršaja u okviru akcije "Škola", koja je tokom septembra ove godine sprovedena u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju, saopšteno je danas iz MUP-a.

Čak 7.127 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine u zonama škola, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 212, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih suspstanci 20 vozača.

Tokom akcije, 38 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom u zonama škola sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Pored toga, saobraćajna policija sankcionisala je 1.222 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 1.111 vozača zbog nepropisnog parkiranja, 25 vozača zbog prelaska na crveno svetlo semafora i 22 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

Tokom septembra, tri deteta zadobila su teške telesne povrede, a 13 dece lake telesne povrede, u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u zonama škola.

Saobraćajna policija nastaviće sa merama pojačane kontrole u zonama škola i u narednom periodu, kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je bezbednost dece u saobraćaju jedan od prioriteta Ministarstva i da je Republika Srbija Strategijom bezbednosti saobraćaja na putevima usvojila viziju ''nula poginule dece u saobraćaju''.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija