Društvo

Gašić otvorio memorijalni turnir "Branioci otadžbine 2023": Svim braniocima naše zemlje dugujemo neizmernu zahvalnost

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2023

-

16:27

Gašić otvorio memorijalni turnir "Branioci otadžbine 2023": Svim braniocima naše zemlje dugujemo neizmernu zahvalnost
Gašić otvorio memorijalni turnir "Branioci otadžbine 2023": Svim braniocima naše zemlje dugujemo neizmernu zahvalnost - Copyright TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je danas, na otvaranju memorijalnog turnira "Branioci otadžbine 2023", da svim braniocima naše zemlje dugujemo neizmernu zahvalnost i da oni nikad ne smeju da budu zaboravljeni.

Ministar Gašić je na turniru, koji je na Srebrnom jezeru organizovao Policijski sindikat Srbije, poručio da mu je čast zbog toga što je pozvan na svečano otvaranje još jednog memorijalnog turnira, posvećenog svim poginulim i ranjenim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova. 

"Oni koji su ono najvrednije - svoj život, dali za našu zemlju ili izgubili svoje zdravlje, nikada neće biti zaboravljeni, jer upravo zahvaljujući njima, mi danas živimo u Srbiji kakva jeste - zemlji mira i stabilnosti", rekao je ministar Gašić.

Kako je saopšteno, on je naveo da braniocima naše zemlje dugujemo veliko poštovanje i divljenje, kao i da podržava sve aktivnosti koje osvetljavaju seni naših heroja i tako ih čine nezaboravnim.

"Njihova hrabrost i požrtvovanost su najvrednije i svete osobine naše policije koje ne smeju ostati zaboravljene i nezapamćene", istakao je ministar Gašić.

TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

 

Naglasio je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ostati čuvar njihovih potomaka i porodica, jer su i oni zauvek deo velike porodice policije. 

"Izuzetno mi je drago i naravno da sam ponosan na sve vas koji verno čuvate uspomene na svoje kolege. A samu ideju da se turnirom, kao zdravom aktivnošću kroz koju ćemo negovati zajedništvo i timski duh, setimo palih i ranjenih boraca našeg Ministarstva, svim srcem podržavam", poručio je ministar Gašić.

Podsetio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova od skoro u zgradi ima memorijalni zid posvećen braniocima otadžbine.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović zahvalio je svim pripadnicima MUP-a koji su u velikom broju došli da, kako je rekao, učešćem na turniru obeleže sećanje na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su poginuli braneći otadžbinu. 

TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

 

"Ono što smo od postojanja Policijskog sindikata Srbije stalno isticali, to je ta važna solidarnost i da ne otrgnemo od zaborava sve ljude koji su poginuli ili koji su ranjeni u odbrani naše otadžbine. Mi smo svi jedna velika policijska porodica. Svi znate, kad je najteže, da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova moraju da odgovore na svoje zadatke", rekao je Mijailović.

Kazao je da mu je čast što je jedan od ratnih veterana koji je iz srca brane svoju otadžbinu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija