Društvo

Danas naoblačenje, ponegde kiša, temperatura do 28 stepeni

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2023

-

08:28

Danas naoblačenje, ponegde kiša, temperatura do 28 stepeni
Vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas, nakon hladnog jutra, tokom dana doći do prolaznog naoblačenja koje će po podne i uveče ponegde usloviti kratkotrajnu kišu, uglavnom u zapadnim, centralnim, jugozapadnim i južnim predelima.

Vetar će biti umeren i jak, na severu i istoku Srbije kratkotrajno i olujni zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju.

Najniža temperatura će biti od 4 do 13, a najviša od 24 do 28 stepeni, saopštio je Republički hidrometorološki zavod.

U Beogradu će, nakon hladnog jutra, tokom dana doći do prolaznog naoblačenja, bez padavina.

Vetar umeren, povremeno i jak, zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 10 do 13, a najviša oko 26 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuju hladna jutra, po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije i kratkotrajna magla.

Tokom dana se očekuje pretežno sunčano vreme, uz malu do umerenu oblačnost i sa dnevnom temperaturom u većini mesta od 23 do 28 stepeni, osim u ponedeljak kada će biti osetno hladnije.

Prolazno naoblačenje, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima, očekuje se u ponedeljak uveče na zapadu i jugozapadu, u utorak i u ostalim krajevima, a u sredu u prvom delu dana u južnim predelima. 

Komentari (0)

Srbija