Društvo

Policija traga za vlasnikom lavice Kiki koja je nakon 15 dana uginula zbog lošeg fizičkog stanja u kom je nađena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/10/2023

-

12:39

Policija traga za vlasnikom lavice Kiki koja je nakon 15 dana uginula zbog lošeg fizičkog stanja u kom je nađena
Tanjug/AP/Palic Zoo - Copyright Tanjug/AP/Palic Zoo

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici policija sprovdi istragu sa ciljem da utvrdi ko je vlasnik lavice Kiki koja je uginula u Zoološkom vrtu na Paliću, nakon što je 15 dana pre toga pronađena na Čantavirskom putu nasred kolovoza u jako lošem fizičkom stanju.

Istraga o vlasniku koji je nezakonito držao mladunče lava je u toku, potvrđeno je za Euronews Srbija u subotičkoj policiji koja postupa po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva.

Lavica Kiki uginula je u palićkom zoološkom vrtu u petak, 6. oktobra, uprkos naporima veterinara da je povrate.

"Nadamo se da se ovakvi slučajevi zloupotrebe životinja od strane nesavesnih 'vlasnika', kao što je bio njen, više neće događati", saopštio je Zoološki vrt na Paliću na svojoj Fejsbuk strani.

Dodali su da je slučaj lavice Kiki pokazao da dokle god postoje ljudi koji kupuju divlje životinje iz zabave, bez provere uslova za držanje i svesti da moraju da imaju dozvolu za držanje dobijenu isključivo od Ministarstva zaštite životne sredine, u njihovo prihvatilišta stizaće ptice odsečenih krila sprečene tako da pobegnu, ptice ulepljenih kljunova da ih niko ne bi čuo, životinje različitih vrsta koje ostaju bez vazduha u kutijama u kojima su skučene, pa i takve poput male lavice.

Mladunče lava pronađeno je u Subotici na Čantavirskom putu nasred kolovoza 21. septembra u jako lošem fizičkom stanju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija