Društvo

Pašalić: Svakog meseca po 10 pritužbi kako bi se ukazalo da neadekvatno postupanje u radu sa decom ima posledice

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2023

-

09:12

Pašalić: Svakog meseca po 10 pritužbi kako bi se ukazalo da neadekvatno postupanje u radu sa decom ima posledice
Zoran Pašalić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je Politici da, po sopstvenoj inicijativi ili na osnovu žalbi, svakog meseca pokreće po 10 pritužbi kojima nastoji da ukaže nadležnima da nepostupanje ili neadekvatno postupanje u radu sa decom mališane izlaže velikim opasnostima, ne samo po zdravlje, nego i po život.

Pašalić je ocenio da su nadžne insistucije, ali i celokupna društvena zajednica, počeli da poklanjaju mnogo veću pažnju zakonitom postupanju u odnosu sa decom posle tragedije koja se u maju desila u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Kako bismo proverili nepravilnosti, obraćamo se onom ministarstvu koje obavlja nadzor nad slučajem na koji ukazujemo, uz zahtev da sprovede postupak ispitivanja i sankcioniše krivce.

Ako ima elemenata krivičnog dela, onda je u pitanju sudski postupak i tada zahtevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova da ga inicira. Nemamo ovlašćenja da kontrolišemo rad sudova, objasnio je Pašalić.

On je podsetio da se poslednji pokrenuti postupak odnosio na tragediju u Niškoj Banji, kada je 6.oktobra dečak od 13 godina van škole ubio vršnjaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija