Društvo

Tamara Vučić u Kairu: "Mladost je naš najvažniji resurs"

Komentari

Autor: Tanjug

30/10/2023

-

16:08

Tamara Vučić u Kairu: "Mladost je naš najvažniji resurs"
Tamara Vučić u Kairu: "Mladost je naš najvažniji resurs" - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Mladost je naš najvažniji resurs, a poštovanje je osnova prijateljstva Srbije i Egipta, poručila je danas supruga predsednika Srbije Tamara Vučić u svom govoru na otvaranju 26. Konferencije Arapsko-afričke investicione i međunarodne saradnje u sedištu Arapske lige u Kairu.

Tamara Vučić je ovogodišnja počasna predsednica Konferencije, koja se održava pod sloganom "Mladi, centar održivog razvoja...mogućnosti i izazovi", u organizaciji Unije arapskih žena investitora, pod pokroviteljstvom egipatske vlade i Arapske lige.

Govoreći o populaciji mladih u svetu Tamara Vučić ističe da je danas u svetu milijardu i osamsto miliona mladih koji imaju između 10 i 24 godine, navodeći da oni čine najveću generaciju mladih u istoriji. 

"Možemo li zamisliti uticaj koji ovaj deo čovečanstva može imati ako nađemo načina da ih motivišemo. Naš zadatak je da im pomognemo, da ih podržimo, ohrabrimo, motivišemo i usmerimo, oslanjajući se ne samo na njihovu brojnost, već na njihov svež i drugačiji pogled na svet, na nesputani tok misli svojstven samo mladosti. Nema sumnje da su nam promene neophodne. I to ne promene koje ćemo doneti mi, sa našim načinom razmišljanja koji je već doveo do stanja koje svedočimo, već jedan potpuno novi koncept, jedna promena paradigme našeg bivanja koju su sposobni doneti jedino oni koji tek dolaze na scenu svetskih dešavanja", rekla je Vučić.

Osim o mladima, prva dama Srbija govorila je o značaju međunarodnog prijateljstva dve zemlje. 

"Nakon četrdeset godina Beograd je imao čast da ugosti prijatelja i predsednika Egipta. Ja sam sigurna da sadašnja etapa naših odnosa u kojoj se u najskorije vreme očekuje potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini, predstavlja tek jedan isečak mnogo dužeg puta bratskih odnosa koje svakodnevno negujemo.

Vučić je istakla da se ove godine obeležava 115 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Egipta, i zalkjučila kako će ponovo otvorena direktna aviolinija Er Srbije između Beograda i Kaira dodatno približiti dva naroda.

Komentari (0)

Srbija