Društvo

Vreme i dalje nestabilno: Danas više sunca, sutra novo naoblačenje sa kišom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/11/2023

-

09:39

Vreme i dalje nestabilno: Danas više sunca, sutra novo naoblačenje sa kišom
Vreme i dalje nestabilno: Danas više sunca, sutra novo naoblačenje sa kišom - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, na severu i zapadu zemlje uglavnom suvo, u ostalim predelima mestimično sa slabom kišom. U najtoplijem delu dana temperatura će se kretati od 14 stepeni na jugu, pa do 18 u centralnim predelima, što je za oko 5 do 10 stepeni hladnije nego prethodnih dana.

"Intenzivan hladan front juče nam je doneo nešto ekstremnije vremenske prilike. Olujni vetar, pljuskove i grmljavinu danas će zameniti više sunčanih perioda, međutim kišonosni oblaci i dalje će zahvatati predele istočne i jugoistočne Srbije. U ovim predelima pašće između 20 i 40 litara kiše po kvadratnom metru", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Dodaje da se na slivovima Timoka, Nišave i Južne Morave očekuje porast vodostaja koji neće prelaziti nivo redovne odbrane od poplava. Na severu i zapadu tokom celog dana ostaje promenljivo oblačno i suvo.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

"Zbog priliva hladne vazdušne mase u najtoplijem delu dana temperatura će se kretati od 14 stepeni na jugu, pa do 18 u centralnim predelima, što je za oko 5  do 10 stepeni hladnije nego prethodnih dana. Slab vetar promenljivog pravca duvaće još danas, ali već od sutra ponovo počinje košava koja će dostizati i olujnu jačinu. Na jugu Banata i u Pomoravlju i do 70 km/h", navela je Gojković.

Drugi dan vikenda

Osim jakog vetra za nedelju se prognozira novo prolazno naoblačenje sa kišom. Padavine će već u jutarnjim satima zahvatiti Vojvodinu, a kasnije i zapadne i centralne predelima. Na istoku i jugoistoku ostaje suvo i pretežno sunčano tokom celog dana. Južni vetar nam donosi i porast temperature.

Drugog dana vikenda lokalno će biti od 15 do 24 stepena. Od ponedeljka sledi privremena stabilizacija vremena, a to znači više sunčanih perioda, slab vetar i prijatno toplo vreme. Sunčano i suvo biće samo nekoliko dana, jer se već za sredu prognoziraju novi kišonosni oblaci, a moguć je i pad temperature.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija