Društvo

"Radna praksa za mlade sa invaliditetom" : Forum mladih sa invaliditetom pozvao poslodavce da se prijave

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2023

-

10:29

"Radna praksa za mlade sa invaliditetom" : Forum mladih sa invaliditetom pozvao poslodavce da se prijave
Zapošljavanje osoba sa iInvaliditetom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Forum mladih sa invaliditetom (FMI) pozvao je danas poslodavce sa teritorije Beograda, Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Subotice i Valjeva da se prijave za program "Radna praksa za mlade sa invaliditetom", čiji je cilj  unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom kroz razvoj i primenu programa radne prakse.

FMI ovom programom želi da doprinese unapređenju zapošljavanja mladih sa invaliditetom, kroz sticanje novih znanja i veština, dok će poslodavci imati na raspolaganju pilotiran model prakse za mlade sa invaliditetom, uz primenu inkluzivnih procedura.

Ističe se da je realizacija prakse bez finansijskih troškova po poslodavce.

"Prijavljenim poslodavcima biće obezbeđena i podrška tokom trajanja programa, kao i trening u realizaciji Foruma mladih sa invaliditetom, koji će ih pripremiti za program prakse, upoznati sa vrstama invaliditeta, komunikacijom, terminologijom, prilagođavanjem radnih uslova i radne sredine, kao i inkluzivnim procedurama u procesu zapošljavanja", izjavila je Jovana Krivokuća Milovanović, direktorka FMI.

Prijave za program vrše se popunjavanjem prijavnog formulara na sajtu Foruma mladih sa invaliditetom, a prilikom prijave, neophodno je da poslodavci preliminarno navedu jednu ili više praktikantskih pozicija, dok će konačan izbor pozicije biti nakon realizacije treninga. 

Kako se navodi, program se sprovodi u okviru projakta "Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom" koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi FMI zajedno sa partnerima.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija