Društvo

"Krizni štab o pooštravanju mera": Direktorka Batuta za Euronews Srbija otkrila šta će biti teme sastanka

Komentari

Autor: Jovana Stanković

27/07/2021

-

13:12

"Krizni štab o pooštravanju mera": Direktorka Batuta za Euronews Srbija otkrila šta će biti teme sastanka
"Krizni štab o pooštravanju mera": Direktorka Batuta za Euronews Srbija otkrila šta će biti teme sastanka - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Zoran Žestić, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa sastaće se sutra, a povod za to je sagledavanje trenutne epidemiološke situacije koja je lošija zbog naglog rasta broja novozaraženih u Srbiji. Zbog toga će biti predložene određene mere kako se situacija ne bi dodatno pogoršala rekla je za Euronews Srbija dr Verica Jovanović direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Prvobitno je planirano da Krizni štab zaseda 1. avgusta, međutim taj datum je pomeren za sutra. Sednica će najverovatnije biti održana oko 16 časova. 

Tanjug/Zoran Žestić

 

Kako je dr Jovanović rekla, glavni povod za sutrašnji sastanak je trenutna situacija sa koronom u Srbiji i svetu kao i širenje delta soja.

"Cilj sutrašnjeg sastanka pre svega biće analiza trenutnog stanja jer brojke rastu. Razgovaraćemo o tome šta od mera može da bude poštreno. Predložićemo određene mere, kako bismo reagovali na vreme da ne dođe do naglog skoka obolelih od korone. Činjenica je da je leto i da veći broj ljudi putuje na odmore, pa je zbog toga i rizik od zaražavanja koronavirusa veći", rekla je dr Jovanović za Euronews Srbija.

Tanjug/AP/Alexander Zemlianichenko

 

Međuitm, ona nije potvrdila da će se na sutrašnjem sastanku govoriti o uvođenju treće doze vakcine u Srbiju.

Inače, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas za Euronews Srbija da je trenutna epidemijska situacija kompleksna i da za mesec dana može biti zabrinjavajuća.

"Ne možemo da teramo nekog da se vakcinše, ali ne smemo da dozvolimo anarhiju. Dosta smo ulagali u zdravstveni sistem. Videćemo šta će Krizni štab i držva da odluče oko obavezne vakcnacije", rekao je Đerlek.

Da je se situacija sa koronom pogoršava, potvrdio je nedavno i epidemiolog Predrag Kon. On je istakao da očekuje da će tokom ove nedelje broj novozaraženih na dnevnom nivou preći broj od 300.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija