Društvo

Treći dan protesta dela poljoprivrednika: I dalje blokirana Rafinerija u Novom Sadu, povremeno se blokira i kružni tok

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/11/2023

-

15:21

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Deo poljoprivrednika već treći dan protestuje tvrdeći da nisu ispunjeni zahtevi iz sporazuma koji je postignut u maju. Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković ponovila je jutros da su zahtevi poljoprivrednika iz maja ispunjeni i navela da je reč o političkom protestu.

U međuvremenu, za danas je najavljena i radikalizacija protesta pa poljoprivrednici osim Rafinerije, u neparne sate blokiraju i kružni tok kod Novog Sada.  

Tako je na po pola sata blokiran kružni tok koji se nalazi oko 100 metara od Rafinerije u Novom Sadu u 11 sati i u 13 časova.

Reporter Euronews Srbija Petar Alimpijević kaže da je to prometna saobraćajnica koja od Novog Sada vodi do auto-puta i da se zbog toga stvaraju velike gužve, ali i da do sada nije bilo incidenata. 

Prema informacijama poljoprivrendika koji protestuju, manje ili veće blokade su organizovane u Somboru, Kikindi, Zrenjaninu, Novom Sadu, Staroj Pazovi, Požarevcu, Čenti, Gložanu, Rači Kragujevačkoj, Čelarevu, Dolovu, Bavaništu, Kuzminu, Tovariševu, Baču, Brestovcu, Bačkom Petrovcu, Pivnicama, Srpskoj Crnji i Banatskom Novom Selu. 

Mahom je reč o mestima u Vojvodini, ali je nekoliko blokada organizovano i u centralnoj Srbiji. 

Povodom izjave ministarke poljoprivrede o pozivu poljoprivrednika na razgovor, Mileta Slankamenc iz Inicijative za opastanak poljoprivrednika Srbije rekao je da na adresu relevantnih udruženja koja organizuju proteste nije stigao takav poziv.

On kaže da ministarka te pozive prenosi preko medija, ali i ponavlja da poljoprivrednici traže da se pregovori obavljaju na punktovima gde se organizuju protesti i da neće da ti pregovori budu vođeni u prostorijama Ministarstva poljoprivrede. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija