Društvo

"Veštačka inteligencija i robotika": Poziv srednjoškolcima da se prijave za besplatne kampove u Tršiću

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/11/2023

-

08:30

"Veštačka inteligencija i robotika": Poziv srednjoškolcima da se prijave za besplatne kampove u Tršiću
"Veštačka inteligencija i robotika": Poziv srednjoškolcima da se prijave za besplatne kampove u Tršiću - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Neprofitni Naučno-inženjerski centar PFE pozvao je talentovane učenike srednjih škola da se prijave za novi, besplatni ciklus kampova i radionica "Veštačka inteligencija i robotika". Kampovi se održavaju treću godinu zaredom, u saradnji sa Naučno-obrazovno-kulturnim centrom "Vuk Karadžić" i realizuju se u njihovom smeštajnom kompleksu u Tršiću. Prijave su otvorene do 8. decembra, za srednjoškolce iz Srbije i regiona.

Odabrani učesnici imaće priliku da, uz rad sa mentorima, kroz zanimljive radionice i projekte uđu u svet veštačke inteligencije, elektronike, robotike i još mnogo drugih oblasti. U tome će im pomoći tim PFE koji čine entuzijasti, eksperti iz industrije u oblastima razvoja softvera i hardvera, kao i studenti tehničkih fakulteta iz zemlje i inostranstva, sa iskustvom u radu sa srednjoškolcima, kao i gostujući predavači iz prestižnih akademskih institucija.

Jednom prijavom učenik se prijavljuje na celokupni godišnji program, koji se sastoji iz ciklusa kampova (uživo kampovi i online radionice) na kojima se teme obrađuju kroz predavanja, laboratorijske vežbe, radionice i naučno-inženjerske projekte iz oblasti kojima se PFE bavi.

"Ukoliko si srednjoškolac i želiš da stekneš novo, lepo iskustvo i upoznaš vršnjake sličnih interesovanja, ovo je sjajna prilika da se prijaviš. Na kampovima ćeš naučiti da od ideje dođeš do konkretnog projekta: kako da napraviš robota, upoznaš se sa osnovama i aktuelnim projektima iz veštačke inteligencije i brojnim drugim interesantnim oblastima kojima se bavimo", poručuju iz Udruženja PFE.

Navode da predznanje iz oblasti elektrotehnike, matematike, fizike ili programiranja nije preduslov za učešće na kampovima, već da je najbitnija radoznalost.

"Znanje i iskustvo iz ovih oblasti unapredićeš kroz učešće na kampovima. Verujemo da znanje treba da bude pristupačno svima.  Motivisani time, obezbedili smo da učestvovanje na našim programima, kao i obroci i smeštaj budu potpuno besplatni, zahvaljujući partnerskim organizacijama i kompanijama koje nam pružaju podršku", navode.

Više informacija o samom procesu prijave može se naći na www.pfe.rs/prijave, a na sajtu su i detaljni podaci o prethodnim aktivnostima, timu, programu i oblastima kojima se ova organizacija bavi.  

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija