Društvo

Prijemljena nova generacija vojnika na služenje vojnog roka

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2023

-

20:36

Prijemljena nova generacija vojnika na služenje vojnog roka
Prijemljena nova generacija vojnika na služenje vojnog roka - Copyright Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U jedinice Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu danas je na dobrovoljno služenje vojnog roka primljena nova generacija vojnika.

Po dolasku u kasarne, vojnici su prošli obavezne preglede, zadužili naoružanje i opremu i potom su raspoređeni u jedinice, gde su ih komandiri upoznali sa pravima, obavezama i zadacima tokom služenja vojnog roka, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U narednih mesec i po dana oni će se u centrima za osnovnu obuku osposobljavati za rukovanje ličnim naoružanjem, izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, obavljanje stražarske službe i unaprediće svoju fizičku sposobnost.

Potom sledi individualna specijalistička obuka za vojničke dužnosti u okviru roda, odnosno službe, da bi drugi period služenja vojnog roka proveli u jedinicama Vojske Srbije na osposobljavanju za realizaciju kolektivnih zadataka.

Vojnici se još tokom služenja vojnog roka mogu prijaviti za prijem u profesionalnu vojnu službu, nakon čega će proći propisanu proceduru i steći uslove da odmah po završetku vojnog roka stupe u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija