Društvo

Još jedan vreo dan pred nama, temperatura do 39 stepeni u hladu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/07/2021

-

07:38

Još jedan vreo dan pred nama, temperatura do 39 stepeni u hladu
Još jedan vreo dan pred nama, temperatura do 39 stepeni u hladu - Copyright profimedia, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Četvrti toplotni talas i dalje traje. Juče je u Valjevu izmereno 40 stepeni u hladu, a nakon tropske noći u celoj Srbiji danas nas očekuje i tropski dan. Temperatura će se kretati do 39 stepeni, kaže urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

U Srbiji će danas jutarnja temperatura biti od 16 do 24 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna će se kretati od 33 do 39 stepeni. Samo se na severu tokom jutra može očekivati umereno oblačno.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Lazarević kaže da i danas treba voditi računa o opasnosti od toplotnog udara i sunačnice.

"Crveni meteoalarm i danas je aktiviran u većem delu naše zemlje, tačnije u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.  Zbog visokih temperatura koje traju već danima vreme je potencijalno opasno. Preti opasnost od toplotnog udara, sunčanice a na otvorenom vreba opasnost i od požara", kaže Lazarević.

Vremenska prognoza • Euronews Serbija

Kako dodaje, dan pred nama biće sunčan i gotovo bez oblaka. 

"Maksimalna dnevna biće u intervalu od 33 stepena. U Somboru se očekuje do 39, a toliko će biti i u Negotinu i Nišu. Važno je naglasiti da je ovo temperatura koja će biti izmerena na travnatoj površini, u zaklonu, na visini od dva metra. Na otvorenom će biti mnogo toplije", dodala je.


I u Beogradu danas pretežno sunčano, uz slab severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od 21 do 24 stepeni, najviša oko 35 stepeni Celzijusa.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Toplo i u narednim danima

Topli dani se nasatavljaju. U Srbiji se do kraja nedelje očekuje sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom u većini mesta do 39 stepeni.

"Slično vreme, gotovo bez promene, pratiće nas i u petak i za dane vikenda. Do blage promene vremena doći će između nedelje i ponedeljka, ali to ne znači da će se toplotni talas završiti. Naime, negde će osvežiti za pet stepeni, ali živa u termometru se neće se spuštati ispod 30. Dakle, toplotni talas nastavlja se i u prvim danima avgusta", dodaje Lazarević.

Preporuka za vas

Ciklon sa Atlantika koji je pogodio Evropu stigao u Srbiju: Meteorolozi za Euronews Srbija objašnjavaju šta nas čeka u narednim danima

Komentari (0)

Srbija